Pregatirea foilor:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o spatula de silicon, de sus in jos. Se incorporeaza si nuca macinata, la fel de usor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Pregatirea cremei:
Laptele, zaharul, esenta de vanilie si faina cernuta se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adauga apoi untul taiat bucatele. Se pune cratita la foc si se amesteca totul cu un tel, continuu, pana cand crema se ingroasa.
Asamblarea prajiturii:
Se pune o foaie de blat in tava (dupa ce s-a indepartat hartia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adauga a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie (care se pune cu dosul in sus pentru ca este cat de cat dreapta pe acea parte). Se topeste ciocolata cu lapte (se pot adauga 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai usor) si se toarna peste prajitura. Aceasta se orneaza cu nuca macinata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii