Oul se freaca bine cu zaharul, se adauga faina, coaja rasa de la lamaie si apa, acestea se fierb pe bain-marie pana devin de consistenta unei budinci. In timp ce se raceste compozitia, se bate frisca cu mixerul si se taie fasii subtiri ciocolata (sau se rade).
Cand crema s-a racit se adauga ciocolata taiata si se incorporeaza frisca, amestecand usor.
Se inmoaie piscoturile in suc, se aseaza primul rand in forma dreptunghiulara si se pune un strat subtire de crema (aproximativ 1 cm). Peste crema se pun felii de subtiri de kiwi si iar un strat de 1cm de crema. Urmatorul pas este aranjarea urmatorului rand de piscoturi (inmuiate in suc) si punerea restului de crema, cu care se imbraca si marginile prajiturii.
La sfarsit se pudreaza cu cacaua, cernuta pe deasupra.
Prajitura se lasa la rece cateva ore, iar la servire aceasta se taie in bucati dreptunghiulare.
Este o prajitura foarte racoritoare si rapida.
Pofta buna! ! !
Pentru ca tot se apropie toamna, am vrut sa creez o astfel de atmosfera cu aceste nuci delicioase.
Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuitiInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii