Oul se freaca bine cu zaharul, se adauga faina, coaja rasa de la lamaie si apa, acestea se fierb pe bain-marie pana devin de consistenta unei budinci. In timp ce se raceste compozitia, se bate frisca cu mixerul si se taie fasii subtiri ciocolata (sau se rade).
Cand crema s-a racit se adauga ciocolata taiata si se incorporeaza frisca, amestecand usor.
Se inmoaie piscoturile in suc, se aseaza primul rand in forma dreptunghiulara si se pune un strat subtire de crema (aproximativ 1 cm). Peste crema se pun felii de subtiri de kiwi si iar un strat de 1cm de crema. Urmatorul pas este aranjarea urmatorului rand de piscoturi (inmuiate in suc) si punerea restului de crema, cu care se imbraca si marginile prajiturii.
La sfarsit se pudreaza cu cacaua, cernuta pe deasupra.
Prajitura se lasa la rece cateva ore, iar la servire aceasta se taie in bucati dreptunghiulare.
Este o prajitura foarte racoritoare si rapida.
Pofta buna! ! !
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii