Prajitura Delicioasa cu Kiwi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Delicioasa cu Kiwi

Ingrediente

  • 500 ml frisca
  • 200 ml apa rece
  • 300 gr piscoturi (in functie de forma dorita)
  • 100 gr ciocolata cu lapte (fara crema sau alune)
  • 200 gr zahar
  • Un ou
  • coaja de la o lamaie
  • 4 kiwi
  • cacaua de ornat
  • 2 linguri faina (am uitat sa o pun in fotografia de prezentare a ingredientelor)
  • Suc dupa preferinta pentru insiropat piscoturile, eu am folosit de portocale cu caise (am uitat sa il pun in fotografie)

Mod de preparare

Oul se freaca bine cu zaharul, se adauga faina, coaja rasa de la lamaie si apa, acestea se fierb pe bain-marie pana devin de consistenta unei budinci. In timp ce se raceste compozitia, se bate frisca cu mixerul si se taie fasii subtiri ciocolata (sau se rade).

Cand crema s-a racit se adauga ciocolata taiata si se incorporeaza frisca, amestecand usor.

Se inmoaie piscoturile in suc, se aseaza primul rand in forma dreptunghiulara si se pune un strat subtire de crema (aproximativ 1 cm). Peste crema se pun felii de subtiri de kiwi si iar un strat de 1cm de crema. Urmatorul pas este aranjarea urmatorului rand de piscoturi (inmuiate in suc) si punerea restului de crema, cu care se imbraca si marginile prajiturii.

La sfarsit se pudreaza cu cacaua, cernuta pe deasupra.

Prajitura se lasa la rece cateva ore, iar la servire aceasta se taie in bucati dreptunghiulare.

Este o prajitura foarte racoritoare si rapida.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)