Prajitura `Cubulete cu Cirese`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `Cubulete cu Cirese`

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • margarina pentru uns tava
  • Crema:
  • 700 g cirese fara samburi
  • 3 oua
  • 125 zahar tos
  • 60 g faina
  • 500 ml lapte fiert si racit
  • un pachet zahar vanilat
  • optional frisca

Mod de preparare

Blat:
Se prepara o compozitie din oua, zahar, zaharul vanilat, sare si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie se pune intr-o tava unsa cu margarina, si se baga in cuptorul deja incins. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute, la foc potrivit.

Dupa ce s-a facut se lasa la racit si se taie in 3 bucati egale. Fiecare bucata se taie pe jumatate (ca si cand am forma doua blaturi), dupa care din fiecare jumatate se formeaza cubulete egale.

In timp ce blatul se raceste, se face crema.

Crema:
Se amesteca faina cu zaharul si zaharul vanilat.

Separat se freaca bine galbenusurile, adaugand alternativ cate o lingura din amestecul de faina si cate putin lapte (rece). Se fierbe compozitia la foc mic amestecand continuu, apoi dupa ce se ingroasa suficient, se da deoparte si se incorporeaza imediat albusurile batute spuma tare. Atentie :Se amesteca usor, cu grija, de preferat de jos in sus.

Se ia un vas si se tapeteaza cu celofan, se presara un rand de cuburi din blat (adica o bucata din cele trei, taiata cubulete) fara a avea o ordine anume, deasupra jumatate din crema, apoi jumatate din cantitatea cireselor una langa alta (daca ciresele nu sunt asa dulci se presara putin zahar vanilat). Operatia se repeta: un rand de cubulete de blat, crema, cirese, si bineinteles ca ultimul rand va fi de blat (cubulete).

Vasul se acopera bine cu alt celofac si se pune la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna cu grija si se ia celofanul.
Prajitura se poate imbraca in frisca sau diferite glazuri.

Ciresele pot fi inlocuite si de alte fructe in functie de gustul fiecaruia.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
4
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Desert prajitura cu branza si jeleu de visine
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si jeleu de visine

Este varianta romaneasca a vestitului cheesecake american. Foarte bun. "Retete de Pasti"

Desert prajitura cu branza si jeleu de visine
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala