Portocalele se spala bine sub apa cu ajutorul unei periute. Se taie capetele si apoi se potioneaza in 8 bucati fiecare. In robotul cu lame duble se transforma in piure, acesta datorita coajei nu va fi chiar lis. Amestecam cu uleiul de masline si piureul nostru a deveni mai fin in textura. Intre timp incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava rotunda asezam hartie.
Batem ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Cand ouale sunt spumoase si inalbite adaugam in alternanta o lingura de faina, o lingura de piure de portocale. Varsam continutul in tava si dam la cuptor. Incercam cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si il servim natur cu zahar pudra sau cu o glazura de ciocolata neagra.
Pofta buna!
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii