Portocalele se spala bine sub apa cu ajutorul unei periute. Se taie capetele si apoi se potioneaza in 8 bucati fiecare. In robotul cu lame duble se transforma in piure, acesta datorita coajei nu va fi chiar lis. Amestecam cu uleiul de masline si piureul nostru a deveni mai fin in textura. Intre timp incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava rotunda asezam hartie.
Batem ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Cand ouale sunt spumoase si inalbite adaugam in alternanta o lingura de faina, o lingura de piure de portocale. Varsam continutul in tava si dam la cuptor. Incercam cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si il servim natur cu zahar pudra sau cu o glazura de ciocolata neagra.
Pofta buna!
Este o prajitura tare buna si de efect, care cu siguranta va fi un deliciu pe masa de sarbatori dar nu numai. M-am inspirat...
Desert prajitura cu foi de cacao si biscuitiPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii