Prajitura cu Portocale de Post

Complexitate
redusa
Prajitura cu Portocale de Post

Ingrediente

  • -300 g faina
  • - 150 g zahar
  • - 100 ml ulei
  • - 150 ml apa
  • - sucul si coaja de la o lamaie
  • - 1 praf de copt
  • - 1 zahar vanilat
  • - sare

Mod de preparare

Se pune apa cu uleiul intr-un castron se bat un pic cu mixerul, dupa care se adauga pe rand zaharul, coaja si sucul de portocala, faina cernuta, praful de copt, zahar vanilat si un pic de sare.

Se bat bine cu mixerul sa nu aibe cocoloase.

Dupa care se pune aluatul intr-o forma de 24 cm tapetata cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 ° pentru 30 min.

Cand e rece se pudreaza cu zahar pudra.

Delicioasa, pufoasa chiar si dupa cateva zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa