1.Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme apoi se incorporeaza in bezea,se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt.Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate inante(se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si jumatate din nucile prajite un pic,racite si maruntite si 2 lingurite de cafea solubilla.
2.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt,turnam aluatul obtinut,deasupra presaram granulele de cafea ramase,nucile maruntite ramase,se repartizeaza uniform deasupra aluatului si dam la cuptorul preincalzit,cca 5 minute la foc iute apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.
3.Se scoate tava din cuptor,lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in forma dorita
Se presara zahar pudra vanilat cu ajutorul unei strecuratori de ceai,cu sita fina.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii