1.Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie.Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana capata consistenta unei creme apoi se incorporeaza in bezea,se adauga esenta si faina amestecata cu lingurita de praf de copt.Se incorporeaza in aluat stafidele inmuiate inante(se stropesc cu un pic de apa fierbinte in care am picurat esenta) si jumatate din nucile prajite un pic,racite si maruntite si 2 lingurite de cafea solubilla.
2.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt,turnam aluatul obtinut,deasupra presaram granulele de cafea ramase,nucile maruntite ramase,se repartizeaza uniform deasupra aluatului si dam la cuptorul preincalzit,cca 5 minute la foc iute apoi reglam temperatura la foc mic si lasam 15 minute,prajitura este coapta cand incepa sa se rumeneasca usor pe margini.
3.Se scoate tava din cuptor,lasam sa se raceasca un pic si cu un cutit ascutit taiem prajitura in forma dorita
Se presara zahar pudra vanilat cu ajutorul unei strecuratori de ceai,cu sita fina.
Pofta buna!
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.O inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii