Prajitura cu Nuci Caramelizate

Postat pe: 19-09-2013
(0)

Ingrediente

16 piscoturi
Pentru ornat
120 g zahar pudra
22 jumatati de nuci
Stratul de ciocolata
100 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata amaruie, min 50 % cacao, taiata bucatele
25 g unt
Stratul alb
5 foite de gelatina sau 4 linguri de gelatina dizolvata
50 g zahar pudra
450 g ricotta
40 g nuca macinata
Stratul maro
1/2 plic praf de budinca de ciocolata instant (cu preparare la rece)
125 ml lapte rece
3 linguri de zahar
250 ml smantana pentru frisca
40 g nuca macinata
Altele
nuca macinata fin

Mod de preparare

Tapetati cu hartie de copt o tava de forma dreptunghiulara. Asezati piscoturile una langa alta, pe doua siruri si lasati in asteptare. Asezati jumatatile de nuca, in grupuri de cate doua, cu distantate intre grupuri, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Topiti zaharul pudra intr-o craticioara cu fundul gros, la foc mediu, pana se caramelizeaza, apoi repartizati peste miezul de nuca. Lasati la racit.

Stratul de ciocolata
Incalziti smantana pentru frisca la bain-marie si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata si amestecati pana se topeste. Dati deoparte, inglobati untul si lasati sa se racoreasca. Turnati peste piscoturi in strat uniform si dati la frigider.

Stratul alb
Puneti foitele de gelatina la inmuiat in apa rece, 5 min. Scurgeti si incalziti usor, pe foc mic, doar pana se topesc, fara sa fiarba.

Separat, mixati intr-un bol zaharul cu ricotta, nuca macinata, apoi adaugati gelatina dizolvata.
Turnati peste stratul de ciocolata, nivelati si dati la frigider, sa se intareasca, pentru cel putin 3 ore.

Stratul maro
Preparati budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe plic, folosind laptele si zaharul prevazul la ingrediente si lasati la racit. Separat, bateti smantana pentru frisca pana se intareste, apoi adaugati treptat budinca si nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.

Umpleti o punga pentru ornat si trasati dungi longitudinale, distantate intre ele, peste stratul alb intarit.
Presarati cu nuca macinata fin si dati la rece pentru cel putin 1- 2 ore.

Taiati sub forma de cuburi si serviti decorat cu nucile caramelizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Nuci Caramelizate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Nuci Caramelizate