Prajitura cu Nuci Caramelizate

Complexitate
redusa
Prajitura cu Nuci Caramelizate

Ingrediente

  • -16 piscoturi
  • Pentru ornat
  • -120 g zahar pudra
  • -22 jumatati de nuci
  • Stratul de ciocolata
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -100 g ciocolata amaruie, min 50 % cacao, taiata bucatele
  • -25 g unt
  • Stratul alb
  • -5 foite de gelatina sau 4 linguri de gelatina dizolvata
  • -50 g zahar pudra
  • -450 g ricotta
  • -40 g nuca macinata
  • Stratul maro
  • -1/2 plic praf de budinca de ciocolata instant (cu preparare la rece)
  • -125 ml lapte rece
  • -3 linguri de zahar
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • -40 g nuca macinata
  • Altele
  • - nuca macinata fin

Mod de preparare

Tapetati cu hartie de copt o tava de forma dreptunghiulara. Asezati piscoturile una langa alta, pe doua siruri si lasati in asteptare. Asezati jumatatile de nuca, in grupuri de cate doua, cu distantate intre grupuri, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Topiti zaharul pudra intr-o craticioara cu fundul gros, la foc mediu, pana se caramelizeaza, apoi repartizati peste miezul de nuca. Lasati la racit.

Stratul de ciocolata
Incalziti smantana pentru frisca la bain-marie si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata si amestecati pana se topeste. Dati deoparte, inglobati untul si lasati sa se racoreasca. Turnati peste piscoturi in strat uniform si dati la frigider.

Stratul alb
Puneti foitele de gelatina la inmuiat in apa rece, 5 min. Scurgeti si incalziti usor, pe foc mic, doar pana se topesc, fara sa fiarba.

Separat, mixati intr-un bol zaharul cu ricotta, nuca macinata, apoi adaugati gelatina dizolvata.
Turnati peste stratul de ciocolata, nivelati si dati la frigider, sa se intareasca, pentru cel putin 3 ore.

Stratul maro
Preparati budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe plic, folosind laptele si zaharul prevazul la ingrediente si lasati la racit. Separat, bateti smantana pentru frisca pana se intareste, apoi adaugati treptat budinca si nuca macinata, amestecand usor cu o spatula.

Umpleti o punga pentru ornat si trasati dungi longitudinale, distantate intre ele, peste stratul alb intarit.
Presarati cu nuca macinata fin si dati la rece pentru cel putin 1- 2 ore.

Taiati sub forma de cuburi si serviti decorat cu nucile caramelizate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Gofre cu zmeura
5
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce