Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi, intr-o tava mai mica.
Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul si am adaugat putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Adaugam si vanilia.
Untul il frecam spuma, apoi il adaugam treptat in crema de vanilie rece, amestecand usor.
Caramelizam cele 100 g unt si direct in vas, pe foc, adaugam samburii de nuca intregi. Amestecam putin, apoi rasturnam pe o planseta umeda. Maruntim krantz-ul cu ajutorul unui sucitor.
Asezam prima foaie, crema de vanilie, a doua foaie, apoi frisca batuta si peste frisca, presaram krantz-ul.
Ma obsedeaza de ceva timp reteta asta, am salvat-o si azi i-am facut felul. M-am inspirat de la Baking Happiness ( scleroza...
Desert savarina tiramisuDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii