Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi, intr-o tava mai mica.
Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul si am adaugat putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Adaugam si vanilia.
Untul il frecam spuma, apoi il adaugam treptat in crema de vanilie rece, amestecand usor.
Caramelizam cele 100 g unt si direct in vas, pe foc, adaugam samburii de nuca intregi. Amestecam putin, apoi rasturnam pe o planseta umeda. Maruntim krantz-ul cu ajutorul unui sucitor.
Asezam prima foaie, crema de vanilie, a doua foaie, apoi frisca batuta si peste frisca, presaram krantz-ul.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii