Prajitura cu ness

Portii
16
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ness

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 5 galbenusuri + 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet de unt 80% grasime (200 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingurita cafea
  • Pentru ornat:
  • cacao si ness

Mod de preparare

Aceasta e prajitura preferata a familiei mele. Contine pandispan alb, pufos, bezea si crema de unt cu ness.

Se preincalzeste cuptorul.


Pandispanul:
Separam ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare, iar cand spuma devine consistenta, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi rand pe rand, galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu.
Se toarna compozitia intr-o tava in care am pus foaie de copt. Se da la cuptorul incins pentru aprox 10-15 minute, la foc mediu.

Bezeaua:
Se bat albusurile cu mixerul, iar cand spuma incepe sa se intareasca, se adauga zaharul si zeama de lamaie, amestecand continuu. Obtinem o bezea lucioasa, consistenta.
Se scoate tava din cuptor, se intinde cu grija bezeaua peste aluat cu ajutorul unui cutit, apoi se da inapoi la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc mic.
Cand este gata, se lasa la racit.

Crema de unt:
Se amesteca un pic cu mixerul untul pana se deschide un pic la culoare, apoi se adauga zaharul, cacaua, nessul si cafeaua si mixam bine pana obtinem o crema matasoasa. Nu exagerati cu nessul, pentru ca tinde sa dea o amaraciune cremei. Eu consider ca o lingurita de ness si una de cafea sunt suficiente.

Asamblam:
Cand s-a racit pandispanul cu bezea, se intinde crema de unt, se pudreaza cu cacao si ness si se da la frigider. Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajitura-cu-ness-5.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute