Prajitura cu ness

Portii
16
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ness

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 5 galbenusuri + 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet de unt 80% grasime (200 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingurita cafea
  • Pentru ornat:
  • cacao si ness

Mod de preparare

Aceasta e prajitura preferata a familiei mele. Contine pandispan alb, pufos, bezea si crema de unt cu ness.

Se preincalzeste cuptorul.


Pandispanul:
Separam ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare, iar cand spuma devine consistenta, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi rand pe rand, galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu.
Se toarna compozitia intr-o tava in care am pus foaie de copt. Se da la cuptorul incins pentru aprox 10-15 minute, la foc mediu.

Bezeaua:
Se bat albusurile cu mixerul, iar cand spuma incepe sa se intareasca, se adauga zaharul si zeama de lamaie, amestecand continuu. Obtinem o bezea lucioasa, consistenta.
Se scoate tava din cuptor, se intinde cu grija bezeaua peste aluat cu ajutorul unui cutit, apoi se da inapoi la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc mic.
Cand este gata, se lasa la racit.

Crema de unt:
Se amesteca un pic cu mixerul untul pana se deschide un pic la culoare, apoi se adauga zaharul, cacaua, nessul si cafeaua si mixam bine pana obtinem o crema matasoasa. Nu exagerati cu nessul, pentru ca tinde sa dea o amaraciune cremei. Eu consider ca o lingurita de ness si una de cafea sunt suficiente.

Asamblam:
Cand s-a racit pandispanul cu bezea, se intinde crema de unt, se pudreaza cu cacao si ness si se da la frigider. Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajitura-cu-ness-5.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia