Prajitura cu ness

Portii
16
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ness

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 5 galbenusuri + 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet de unt 80% grasime (200 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingurita cafea
  • Pentru ornat:
  • cacao si ness

Mod de preparare

Aceasta e prajitura preferata a familiei mele. Contine pandispan alb, pufos, bezea si crema de unt cu ness.

Se preincalzeste cuptorul.


Pandispanul:
Separam ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare, iar cand spuma devine consistenta, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi rand pe rand, galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu.
Se toarna compozitia intr-o tava in care am pus foaie de copt. Se da la cuptorul incins pentru aprox 10-15 minute, la foc mediu.

Bezeaua:
Se bat albusurile cu mixerul, iar cand spuma incepe sa se intareasca, se adauga zaharul si zeama de lamaie, amestecand continuu. Obtinem o bezea lucioasa, consistenta.
Se scoate tava din cuptor, se intinde cu grija bezeaua peste aluat cu ajutorul unui cutit, apoi se da inapoi la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc mic.
Cand este gata, se lasa la racit.

Crema de unt:
Se amesteca un pic cu mixerul untul pana se deschide un pic la culoare, apoi se adauga zaharul, cacaua, nessul si cafeaua si mixam bine pana obtinem o crema matasoasa. Nu exagerati cu nessul, pentru ca tinde sa dea o amaraciune cremei. Eu consider ca o lingurita de ness si una de cafea sunt suficiente.

Asamblam:
Cand s-a racit pandispanul cu bezea, se intinde crema de unt, se pudreaza cu cacao si ness si se da la frigider. Se serveste rece.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajitura-cu-ness-5.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
3
Dulciuri

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Mini Pavlova cu frisca, mascarpone si fructe
Prajitura cu capsuni si bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea
Parteneri
Bors de dovlecei
Bucataras.RO

Bors de dovlecei

Bors de dovlecei
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri