Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de20 cm).
Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca 30 de minute, la foc doml cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender.
Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore.
Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie.
Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna
O prajitura absolut delicioasa!
Desert prajitura cu migdale si portocaleCe spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii