Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de20 cm).
Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca 30 de minute, la foc doml cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender.
Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore.
Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie.
Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii