Prajitura cu Nectar de Morcovi si Branza Dulce

Postat pe: 22-05-2016
(0)

Ingrediente

Blat:
250 g biscuiti
125 g unt sau margarina
cateva tablete de ciocolata alba (optional) nectar de morcovi
8-10 morcovi tineri
3-4 stelute de anason
un praf de sortisoara
500 ml apa
300 g zahar
Umplutura:
200 g smantana
200 g branza dulce de vaci
200 ml nectar de morcovi
un plic gelatina (10 g)
Jeleu:
200 ml nectar de morcovi
un plic de jelle tort

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se dau la blender biscuitii apoi se framanta cu untul si ciocolata topite. Se intinde aluatul obtinut intr-un strat uniform intr-o forma cu inel detasabil (diametrul de20 cm).
Se prepara nectarul din morcovii curatati de coaja, taiati cubulete si fierti cca 30 de minute, la foc doml cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara. Se da de pe foc si se da la blender.
Se mixeaza branza proaspata de vaci cu smantana pana obtinem un amestec fin apoi adaugam nectarul si gelatina hidratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marie. Turnam crema deasupra blatului de biscuiti si dam la rece cca 2 ore.
Se prepara jeleul amestecand praful de jelle tort cu 200 ml nectar apoi se da in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Se toarna fierbinte dasupra cremei intarite si se mai lasa cca 30 minute la rece inainte de a portiona prajitura. De preferat sa se lase la frigider de seara pana a 2 a zi si apoi se taie.
Sfat: Se pot opri cateva cubulete de morcovi fierti care se vor presara deasupra prajiturii inante de a turna
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Nectar de Morcovi si Branza Dulce" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Nectar de Morcovi si Branza Dulce