Prajitura cu Mure si Zarzare

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Blat:
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
2 plic zahar vanilat
Sirop:
zeama de la un compot de zarzare
Crema:
750 gr branza de vaci
7 lg miere de albine
1 lamaie
1 plic gelatina (10gr)
300 ml frisca
esenta de vanilie
Decor:
mure
zarzare din compot
250 ml sirop de visine
1 plic tort-gelee

Mod de preparare

Se face un blat simplu din ingredientele de mai sus si se coace intr-o tava dreptunghiulara de preferat cu margina detasabila. Dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu zeama de la compot si se toarna deasupra crema obtinuta astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine si coaja si zeama de la lamaie. Apoi adaugam gelatina (care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.

Peste stratul de branza se aseaza murele si jumatatile de zarzare(decojite), imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic ... numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.

Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore ... se portioneaza dupa bunul plac.

Pofta buna! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mure si Zarzare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

LORY
•  13.01.2010 22:14:23

e o prajitura foarte buna merita incercata :) poti sa folosesti si altfel de fructe.
Copii mei au apreciat-o :)

dumiany
•  13.01.2010 21:37:58

ce mai am ramas fara cuvinte,daca ar vedeao copii mei.felicitari

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mure si Zarzare