Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g biscuiți digestivi;
  • - 100 g unt (topit);
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • Mousse de mere;
  • - 5-6 mere mari;
  • - 1 linguriță scorțișoară măcinată;
  • - 2 linguri de zahăr;
  • - 1 linguriță de amidon;
  • Cremă ricotta
  • - 250 g ricotta;
  • - 200 ml smântână lichidă;
  • - 5 g gelatină granule;
  • - 150 ml nectar de mere verzi din comerț (Santal);
  • - 2 linguri de zahăr pudră;

Mod de preparare

Blat

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;
- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;
- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;
- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;
- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;
- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;
- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;
- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

Cremă ricotta

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;
- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;
- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;
- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;
- Dați la rece pentru câteva ore;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia