Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mousse de Mere si Ricotta

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g biscuiți digestivi;
  • - 100 g unt (topit);
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • Mousse de mere;
  • - 5-6 mere mari;
  • - 1 linguriță scorțișoară măcinată;
  • - 2 linguri de zahăr;
  • - 1 linguriță de amidon;
  • Cremă ricotta
  • - 250 g ricotta;
  • - 200 ml smântână lichidă;
  • - 5 g gelatină granule;
  • - 150 ml nectar de mere verzi din comerț (Santal);
  • - 2 linguri de zahăr pudră;

Mod de preparare

Blat

- Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul;
- Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine;
- Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine;

Mousse de mere

- Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică;
- Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara;
- Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des;
- Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând;
- Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos;
- După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți;

Cremă ricotta

- Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin;
- Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută;
- Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție;
- Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii;
- Dați la rece pentru câteva ore;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Furnici in copac
2
Paste

Furnici in copac

Furnici in copac
Supa de rosii cu ciuperci uscate
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Fusilli tricolori picanti cu surimi
5
Paste

Fusilli tricolori picanti cu surimi

Fusilli tricolori picanti cu surimi
Parteneri
Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Bucataras.RO

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru ca mi-am propus sa testez toate condimentele noi de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, a venit rândul...

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri