Topiti pe bain-marie ciocolata taiata cubulete. Turnati si frisca, omogenizati si amestecati mereu pana se topeste ciocolata, fara insa sa fiarba compozitia. Lasati-o doar pana se omogenizeaza, apoi turnati-o intr-un vas cu peretii mai inalti si lasati-o la racit.
Spumati apoi cu mixerul, pana devine o crema aerata si pufoasa. Adaugati si scortisoara in timp ce mixati. Dati la rece.
Intre timp, prajiti putin alunele sau nuca in cuptor, pana incepe sa se rumeneasca usor. Asezati straturi succesive de piscoturi inmuiate in cafeaua amestecata cu lichior si rom, puse una langa alta, crema, piscoturi si terminati cu un strat subtire de mousse. Daca doriti, puteti orna cu frisca batuta.
Presarati din belsug alune de padure sau nuca si dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a servi.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...
Briose cu ciocolata si coacaze rosiiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii