Topiti pe bain-marie ciocolata taiata cubulete. Turnati si frisca, omogenizati si amestecati mereu pana se topeste ciocolata, fara insa sa fiarba compozitia. Lasati-o doar pana se omogenizeaza, apoi turnati-o intr-un vas cu peretii mai inalti si lasati-o la racit.
Spumati apoi cu mixerul, pana devine o crema aerata si pufoasa. Adaugati si scortisoara in timp ce mixati. Dati la rece.
Intre timp, prajiti putin alunele sau nuca in cuptor, pana incepe sa se rumeneasca usor. Asezati straturi succesive de piscoturi inmuiate in cafeaua amestecata cu lichior si rom, puse una langa alta, crema, piscoturi si terminati cu un strat subtire de mousse. Daca doriti, puteti orna cu frisca batuta.
Presarati din belsug alune de padure sau nuca si dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a servi.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataCiorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataMie imi plac foarte mult mancarurile cu legume multe, sincer as putea trai mult timp fara carne, nu stiu daca pentru...
Mancare de varza cu legumeRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii