Prajitura cu Mousse de Ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

200 g ciocolata amaruie sau cu lapte
piscoturi de sampanie (savoiardi)
aproximativ 300 ml cafea tare
lichior de cafea si rom pentru aromatizarea cafelei, dupa gust
200 ml frisca lichida
1/2 lingurita scortisoara praf
frisca batuta pentru ornat, optional
alune de padure sau nuca, putin prajita in cuptor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Topiti pe bain-marie ciocolata taiata cubulete. Turnati si frisca, omogenizati si amestecati mereu pana se topeste ciocolata, fara insa sa fiarba compozitia. Lasati-o doar pana se omogenizeaza, apoi turnati-o intr-un vas cu peretii mai inalti si lasati-o la racit.

Spumati apoi cu mixerul, pana devine o crema aerata si pufoasa. Adaugati si scortisoara in timp ce mixati. Dati la rece.

Intre timp, prajiti putin alunele sau nuca in cuptor, pana incepe sa se rumeneasca usor. Asezati straturi succesive de piscoturi inmuiate in cafeaua amestecata cu lichior si rom, puse una langa alta, crema, piscoturi si terminati cu un strat subtire de mousse. Daca doriti, puteti orna cu frisca batuta.

Presarati din belsug alune de padure sau nuca si dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mousse de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mousse de Ciocolata