Prajitura cu Mousse de Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mousse de Ciocolata

Ingrediente

  • -200 g ciocolata amaruie sau cu lapte
  • -piscoturi de sampanie (savoiardi)
  • -aproximativ 300 ml cafea tare
  • -lichior de cafea si rom pentru aromatizarea cafelei, dupa gust
  • -200 ml frisca lichida
  • -1/2 lingurita scortisoara praf
  • -frisca batuta pentru ornat, optional
  • -alune de padure sau nuca, putin prajita in cuptor

Mod de preparare

Topiti pe bain-marie ciocolata taiata cubulete. Turnati si frisca, omogenizati si amestecati mereu pana se topeste ciocolata, fara insa sa fiarba compozitia. Lasati-o doar pana se omogenizeaza, apoi turnati-o intr-un vas cu peretii mai inalti si lasati-o la racit.

Spumati apoi cu mixerul, pana devine o crema aerata si pufoasa. Adaugati si scortisoara in timp ce mixati. Dati la rece.

Intre timp, prajiti putin alunele sau nuca in cuptor, pana incepe sa se rumeneasca usor. Asezati straturi succesive de piscoturi inmuiate in cafeaua amestecata cu lichior si rom, puse una langa alta, crema, piscoturi si terminati cu un strat subtire de mousse. Daca doriti, puteti orna cu frisca batuta.

Presarati din belsug alune de padure sau nuca si dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Mancare de varza cu legume
Bucataras.RO

Mancare de varza cu legume

Mie imi plac foarte mult mancarurile cu legume multe, sincer as putea trai mult timp fara carne, nu stiu daca pentru...

Mancare de varza cu legume
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia