Prajitura cu Mere si Sos de Vanilie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Sos de Vanilie

Ingrediente

  • Aluat:
  • -450 g faina
  • -150 g zahar
  • -200 g unt sau margarina
  • -3 linguri iaurt
  • -1 plic praf de copt (10 g)
  • -1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • -1 ou + 1 galbenus
  • Umplutura:
  • -2 kg mere
  • -4 linguri zahar
  • -1 1/2 linguri pesmet
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 lingura unt
  • Sos de vanilie:
  • -2 pahare lapte
  • -3 galbenusuri
  • -1/2 baton de vanilie
  • -1 lingurita amidon
  • Altele:
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Umplutura:
Caliti 10 min merele rase pe razatoarea mare, impreuna cu zaharul si untul. Lasati la racit, apoi inglobati pesmetul si scortisoara.

Aluat:
Framantati toate ingredientele. Impartiti si intindeti doua foi. Asezati prima foaie intr-o tava unsa cu unt si intepati-o cu o furculita. Puneti umplutura de mere racita, acoperiti cu a doua foaie de aluat si intepati-o si pe ea cu furculita.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit pana este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar.

Intre timp pregatiti sosul de vanilie astfel: Dati in clocot laptele cu vanilia, lasati deoparte 30 min vasul acoperit, la infuzat si apoi strecurati laptele.

Separat, amestecati galbenusurile cu amidonul si subtiati cu laptele vanilat. Puneti pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasati la racit.

Taiati prajitura racita in patratele si serviti-o cu sos, turnand sosul deasupra prajiturii portionate din farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa