Prajitura cu Mere si Sos de Vanilie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Sos de Vanilie

Ingrediente

  • Aluat:
  • -450 g faina
  • -150 g zahar
  • -200 g unt sau margarina
  • -3 linguri iaurt
  • -1 plic praf de copt (10 g)
  • -1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • -1 ou + 1 galbenus
  • Umplutura:
  • -2 kg mere
  • -4 linguri zahar
  • -1 1/2 linguri pesmet
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 lingura unt
  • Sos de vanilie:
  • -2 pahare lapte
  • -3 galbenusuri
  • -1/2 baton de vanilie
  • -1 lingurita amidon
  • Altele:
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Umplutura:
Caliti 10 min merele rase pe razatoarea mare, impreuna cu zaharul si untul. Lasati la racit, apoi inglobati pesmetul si scortisoara.

Aluat:
Framantati toate ingredientele. Impartiti si intindeti doua foi. Asezati prima foaie intr-o tava unsa cu unt si intepati-o cu o furculita. Puneti umplutura de mere racita, acoperiti cu a doua foaie de aluat si intepati-o si pe ea cu furculita.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit pana este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar.

Intre timp pregatiti sosul de vanilie astfel: Dati in clocot laptele cu vanilia, lasati deoparte 30 min vasul acoperit, la infuzat si apoi strecurati laptele.

Separat, amestecati galbenusurile cu amidonul si subtiati cu laptele vanilat. Puneti pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasati la racit.

Taiati prajitura racita in patratele si serviti-o cu sos, turnand sosul deasupra prajiturii portionate din farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie