Ingrediente
● 6 oua |
● 300 g faina |
● 300 g zahar pudra |
● 1/2 plic praf de copt |
● 1/2 fiola esenta de vanilie |
● 5- 6 mere |
● nuca prajita si zdrobita, optional |
● Sirop de ciocolata: |
● 1 pahar apa |
● 4- 5 linguri zahar |
● 2- 3 linguri cacao |
● 25 g unt |
● 1/2 fiola esenta de rom |
● Altele: |
● 2 linguri unt + 2 linguri faina, pentru tava sau |
● hartie de copt, dupa preferinta |
Mod de preparare
Taiati felii subtiri merele curatate de coaja si casuta semintelor, treceti-le imediat prin faina, acoperindu-le bine de jur- imprejur si dati deoparte.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar pudra pana se albesc, devin
cremoase si zaharul s-a dizolvat.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu zaharul ramas. Inglobati treptat in bezeaua obtinuta compozitia cu galbenusuri, esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati usor cu o paleta, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati amestecul intr-o tava (30 x 40 cm) tapetata cu unt si faina sau hartie de copt, iar deasupra aranjati feliile de mar.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 25- 30 min sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Scoateti tava din cuptor si turnati imediat peste prajitura calda siropul de ciocolata fierbinte si lasati-o sa se insiropeze si sa se raceasca, cateva ore.
Sirop de ciocolata:
Fierbeti in cateva clocote zaharul si cacao diluate cu apa.
Luati de pe foc, adaugati esenta si omogenizati bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mere si Sirop de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar pudra pana se albesc, devin
cremoase si zaharul s-a dizolvat.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu zaharul ramas. Inglobati treptat in bezeaua obtinuta compozitia cu galbenusuri, esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati usor cu o paleta, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati amestecul intr-o tava (30 x 40 cm) tapetata cu unt si faina sau hartie de copt, iar deasupra aranjati feliile de mar.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 25- 30 min sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Scoateti tava din cuptor si turnati imediat peste prajitura calda siropul de ciocolata fierbinte si lasati-o sa se insiropeze si sa se raceasca, cateva ore.
Sirop de ciocolata:
Fierbeti in cateva clocote zaharul si cacao diluate cu apa.
Luati de pe foc, adaugati esenta si omogenizati bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mere si Sirop de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
mirela78
• 24.01.2012 11:18:06
o voi ancerca si eu astazi pentru ca se vede prea apetisanta dar in acelas timp delicioasa pentru copii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 03.02.2012 08:29:21
Mirela78, este o prajitura buna, sanatoasa pentru copii si nu numai pentru ei...siropul o face si mai delicioasa si ii da un aspect marmorat...
Te astept cu impresii.