Prajitura cu Mere si Sirop de Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Sirop de Ciocolata

Ingrediente

  • -6 oua
  • -300 g faina
  • -300 g zahar pudra
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1/2 fiola esenta de vanilie
  • -5- 6 mere
  • -nuca prajita si zdrobita, optional
  • Sirop de ciocolata:
  • -1 pahar apa
  • -4- 5 linguri zahar
  • -2- 3 linguri cacao
  • -25 g unt
  • -1/2 fiola esenta de rom
  • Altele:
  • -2 linguri unt + 2 linguri faina, pentru tava sau
  • -hartie de copt, dupa preferinta

Mod de preparare

Taiati felii subtiri merele curatate de coaja si casuta semintelor, treceti-le imediat prin faina, acoperindu-le bine de jur- imprejur si dati deoparte.

Frecati galbenusurile cu 150 g zahar pudra pana se albesc, devin
cremoase si zaharul s-a dizolvat.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu zaharul ramas. Inglobati treptat in bezeaua obtinuta compozitia cu galbenusuri, esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati usor cu o paleta, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati amestecul intr-o tava (30 x 40 cm) tapetata cu unt si faina sau hartie de copt, iar deasupra aranjati feliile de mar.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 25- 30 min sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Scoateti tava din cuptor si turnati imediat peste prajitura calda siropul de ciocolata fierbinte si lasati-o sa se insiropeze si sa se raceasca, cateva ore.

Sirop de ciocolata:
Fierbeti in cateva clocote zaharul si cacao diluate cu apa.
Luati de pe foc, adaugati esenta si omogenizati bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate