Taiati felii subtiri merele curatate de coaja si casuta semintelor, treceti-le imediat prin faina, acoperindu-le bine de jur- imprejur si dati deoparte.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar pudra pana se albesc, devin
cremoase si zaharul s-a dizolvat.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu zaharul ramas. Inglobati treptat in bezeaua obtinuta compozitia cu galbenusuri, esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati usor cu o paleta, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati amestecul intr-o tava (30 x 40 cm) tapetata cu unt si faina sau hartie de copt, iar deasupra aranjati feliile de mar.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 25- 30 min sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Scoateti tava din cuptor si turnati imediat peste prajitura calda siropul de ciocolata fierbinte si lasati-o sa se insiropeze si sa se raceasca, cateva ore.
Sirop de ciocolata:
Fierbeti in cateva clocote zaharul si cacao diluate cu apa.
Luati de pe foc, adaugati esenta si omogenizati bine.
Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri....
SavarineInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii