Taiati felii subtiri merele curatate de coaja si casuta semintelor, treceti-le imediat prin faina, acoperindu-le bine de jur- imprejur si dati deoparte.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar pudra pana se albesc, devin
cremoase si zaharul s-a dizolvat.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu zaharul ramas. Inglobati treptat in bezeaua obtinuta compozitia cu galbenusuri, esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati usor cu o paleta, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati amestecul intr-o tava (30 x 40 cm) tapetata cu unt si faina sau hartie de copt, iar deasupra aranjati feliile de mar.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 25- 30 min sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Scoateti tava din cuptor si turnati imediat peste prajitura calda siropul de ciocolata fierbinte si lasati-o sa se insiropeze si sa se raceasca, cateva ore.
Sirop de ciocolata:
Fierbeti in cateva clocote zaharul si cacao diluate cu apa.
Luati de pe foc, adaugati esenta si omogenizati bine.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii