Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Postat pe: 28-10-2016
(1)

Ingrediente

Blat
250 g făină
125 g unt rece (cât mai gras)
80 g zahăr pudră
3 gălbenușuri de ou
3 linguri de apă rece
Strat de mere
6 mere medii (eu am combinat roșii cu verzi)
scorțișoară măcinată
30 g unt
2 linguri zahăr pudră
Crema de mascarpone
200 g mascarpone
200 ml smantana dulce (sau frișcă nebătută)
o lămâie (folosiți și coaja)
1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii
Blat

- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;
- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;
- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;
- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;
- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;
- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;

Strat de mere

- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;
- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;
- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.
- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;
- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Crema de mascarpone la rece

- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;
- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;
- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;
- Dați la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Ciprian Popa
•  24.05.2017 06:49:47

Toate retetele prezentate sunt gustoase .

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone