Mod preparare blat:
Se pune untul intr-o cratita si se topeste pe foc mic. Merele se curata si se taie bucatele mici. Untul se pune intr-un vas mai mare unde se amesteca cu zaharul, dupa care cu ouale, zaharul vanilat, sarea, visinata, faina, praful de copt si 80% din mere. Compozitia se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu unt, iar deasupra se pune restul de mere, se da la cuptor aproximativ 50 minute.
Mod preparare decor:
Se prepara o budinca (lapte, zahar si praful de budinca), iar cand aceasta sa racit putin se adauga untul. Aceasta se pune peste prajitura scoasa din tava si racita (eu am lasat-o sa curga neuniform, se poate decora diferit in functie de fiecare).
Se lasa la rece aproximativ o ora.
Pofta buna!!!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii