Prajitura cu Mere si Biscuiti (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Biscuiti (de Post)

Ingrediente

  • 60 biscuiti simpli
  • 2 kg mere
  • 500 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 1,2 l apa
  • 150 g stafide
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 100 ml rom (eu am folosit lichior de migdale)

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot.

Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa (din cele 1, 2 l) si cand merele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, punem si un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila (eu am folosit o forma care se modifica in functie de cat de mare doresti sa fie prajitura) ii ungem cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema, ultimul fiind de crema.

Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura.

Va pot spune ca e o prajitura de post foarte buna si aspectuoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)
Bucataras.RO

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)

Sigur ca o salata cu pere, struguri, nuci si branza de capra este foarte potrivita si ca gustare in timpul zilei, iar daca...

Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate