Prajitura cu Mere si Biscuiti (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Biscuiti (de Post)

Ingrediente

  • 60 biscuiti simpli
  • 2 kg mere
  • 500 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 1,2 l apa
  • 150 g stafide
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 100 ml rom (eu am folosit lichior de migdale)

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot.

Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa (din cele 1, 2 l) si cand merele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, punem si un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila (eu am folosit o forma care se modifica in functie de cat de mare doresti sa fie prajitura) ii ungem cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema, ultimul fiind de crema.

Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura.

Va pot spune ca e o prajitura de post foarte buna si aspectuoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Salata de pui cu paste si porumb
Bucataras.RO

Salata de pui cu paste si porumb

Satioasa, racoroasa si gustoasa, atat pot sa spun de aceasta salata.

Salata de pui cu paste si porumb
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala