Mai intai punem stafidele la inmuiat in rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular , apoi un strat din crema de mere fierbinte .Asa procedam in continuare. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca apoi o vom pune la frigider 2-3 ore,timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.
Pofta buna!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii