Prajitura cu Mere - Alsaciana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamiie
  • sare
  • umplutura
  • 1 kg mere (4-5)
  • 3 linguri marmelada de caise
  • 50 g biscuiti (in reteta originala biscuiti cu migdale)
  • sos ruaialle
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 g smintina dulce
  • 70 g zahar
  • 2 linguri rom sau marsala

Mod de preparare

Aluat
- se amesteca intr-un castron faina, sarea si untul cubulete pana se formeaza firimituri, nu se framinta prea tare altfel nu va mai fii crocant
- se adauga zaharul, oul si coaja de lamiie daca nu e deajuns sa se lege aluatul se mai bate un ou intr-un castronel si se adauga din el numai cit e nevoie. Trebuie sa rezulte un aluat elastic
- se lasa sa se odihneasca in frigider cca 30 min
- se intinde foaia si se tapeteaza forma

biscuitii se pun intr-o punga si se bat cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul pina se fac pudra
merele se curata si se taie in 6-8 bucati toate egale
cu rotita ondulata se uniformeaza marginile aluatului in tava

se unge fundul formei (aluatul adica) cu marmelada de caise si se presara biscuitii pisati
se aseaza merele in cerc si apoi se umple si mijlocul formei cu felii de mere
se coc pt 20-25 min la 180°c.

in timpul asta se pragateste Sosul
se bat cu telul oul, galbenusul, zaharul si smintina proaspata (adica frisca nebatuta). Se adauga romul si cind au trecut cele 20-25 min, scoatem tava cu merele si turnam sosul deasupra. Se pune iar la cuptor si se mai coace inca 20-25 min. In total ar trebui sa se coaca 45 min de la inceput pina la final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.