Prajitura cu Mere - Alsaciana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamiie
  • sare
  • umplutura
  • 1 kg mere (4-5)
  • 3 linguri marmelada de caise
  • 50 g biscuiti (in reteta originala biscuiti cu migdale)
  • sos ruaialle
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 g smintina dulce
  • 70 g zahar
  • 2 linguri rom sau marsala

Mod de preparare

Aluat
- se amesteca intr-un castron faina, sarea si untul cubulete pana se formeaza firimituri, nu se framinta prea tare altfel nu va mai fii crocant
- se adauga zaharul, oul si coaja de lamiie daca nu e deajuns sa se lege aluatul se mai bate un ou intr-un castronel si se adauga din el numai cit e nevoie. Trebuie sa rezulte un aluat elastic
- se lasa sa se odihneasca in frigider cca 30 min
- se intinde foaia si se tapeteaza forma

biscuitii se pun intr-o punga si se bat cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul pina se fac pudra
merele se curata si se taie in 6-8 bucati toate egale
cu rotita ondulata se uniformeaza marginile aluatului in tava

se unge fundul formei (aluatul adica) cu marmelada de caise si se presara biscuitii pisati
se aseaza merele in cerc si apoi se umple si mijlocul formei cu felii de mere
se coc pt 20-25 min la 180°c.

in timpul asta se pragateste Sosul
se bat cu telul oul, galbenusul, zaharul si smintina proaspata (adica frisca nebatuta). Se adauga romul si cind au trecut cele 20-25 min, scoatem tava cu merele si turnam sosul deasupra. Se pune iar la cuptor si se mai coace inca 20-25 min. In total ar trebui sa se coaca 45 min de la inceput pina la final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia