Prajitura cu Mere - Alsaciana

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

aluat
300 g faina
150 g unt
100 g zahar
1 ou
coaja rasa de lamiie
sare
umplutura
1 kg mere (4-5)
3 linguri marmelada de caise
50 g biscuiti (in reteta originala biscuiti cu migdale)
sos ruaialle
1 ou
1 galbenus
100 g smintina dulce
70 g zahar
2 linguri rom sau marsala

Mod de preparare

Aluat
- se amesteca intr-un castron faina, sarea si untul cubulete pana se formeaza firimituri, nu se framinta prea tare altfel nu va mai fii crocant
- se adauga zaharul, oul si coaja de lamiie daca nu e deajuns sa se lege aluatul se mai bate un ou intr-un castronel si se adauga din el numai cit e nevoie. Trebuie sa rezulte un aluat elastic
- se lasa sa se odihneasca in frigider cca 30 min
- se intinde foaia si se tapeteaza forma

biscuitii se pun intr-o punga si se bat cu ciocanul de snitele sau cu sucitorul pina se fac pudra
merele se curata si se taie in 6-8 bucati toate egale
cu rotita ondulata se uniformeaza marginile aluatului in tava

se unge fundul formei (aluatul adica) cu marmelada de caise si se presara biscuitii pisati
se aseaza merele in cerc si apoi se umple si mijlocul formei cu felii de mere
se coc pt 20-25 min la 180°c.

in timpul asta se pragateste Sosul
se bat cu telul oul, galbenusul, zaharul si smintina proaspata (adica frisca nebatuta). Se adauga romul si cind au trecut cele 20-25 min, scoatem tava cu merele si turnam sosul deasupra. Se pune iar la cuptor si se mai coace inca 20-25 min. In total ar trebui sa se coaca 45 min de la inceput pina la final.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mere - Alsaciana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mere - Alsaciana