Se freaca ouale intregi cu sarea cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema, se adauga, la fel ca la maioneza, uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina cernuta. Se framanta un aluat moale pe care il dam in 2 parti egale.
Se intinde o foaie. Se asaza iin tava (reteta este pentru o tava de marimea celei de aragaz), neunsa si se presara cu pesmet in strat subtire, se pun merele rase si amestecate cu zahar dupa plac, aromate cu scortisoara, vanilie etc. Se intinde si cea de a doua foaie care se pune deasupra merelor apasind usor cu palma ca sa faca priza.
Se unge prajitura cu un ou batut si se da la cuptorul deja incalzit la foc potrivit pentru circa 45-50 de minute. Se taie calduta in patrate.
Se serveste caduta sau rece pudrata cu zahar farin sau nu. Prajitura are deja o fata lucioasa de la oul cu care am uns-o.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii