Prajitura cu Mere (8)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de lapte sau sifon
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura de scotrisoara
  • 2 oua
  • 800 gr faina sau cat se cere ca sa iasa un aluat moale si sa permita intinderea lui in 2 foi
  • 2 linguri pesmet fin
  • 1 ou pentru uns prajitura deasupra
  • 1,5 kg mere rase

Mod de preparare

Se freaca ouale intregi cu sarea cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema, se adauga, la fel ca la maioneza, uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina cernuta. Se framanta un aluat moale pe care il dam in 2 parti egale.

Se intinde o foaie. Se asaza iin tava (reteta este pentru o tava de marimea celei de aragaz), neunsa si se presara cu pesmet in strat subtire, se pun merele rase si amestecate cu zahar dupa plac, aromate cu scortisoara, vanilie etc. Se intinde si cea de a doua foaie care se pune deasupra merelor apasind usor cu palma ca sa faca priza.

Se unge prajitura cu un ou batut si se da la cuptorul deja incalzit la foc potrivit pentru circa 45-50 de minute. Se taie calduta in patrate.
Se serveste caduta sau rece pudrata cu zahar farin sau nu. Prajitura are deja o fata lucioasa de la oul cu care am uns-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici