Prepararea
ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, sana, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. e bine daca este in prealabil cernuta
Se imparte coca in 2 jumatati si se lasa la frigider pana preparam merele
Merele se dau pe razatoarea mare apoi, in mana, se strang foarte bine pt a iesi sucul. (procedeu ca si la salata de varza) Sucul se ofera celui mai harnic membru bucatar
Merele se calesc cu zahar si cuisoare timp de 10 minute, la foc mic. Eu am scos apoi cuisoarele din cauza ca Sonia nu le iubeste deloc
Aluatul se intinde, apoi se asaza in tava, pe hartia de copt si se da la cuptor pt 15-20 minute la 200 de grade. Eu asa procedez pentru ca foaia sa se coaca bine sa nu cumva sa ramana cruda din cauza merelor. Scoatem tava din cuptor cu foaia coapta 80% si asezam merele uniform, apoi punem deasupra a doua foaie, intepam foaia cu furculita din loc in loc si punem tava in cuptor 20 minute la 200 grade pe ventilatie.
Cand este gata se pudreaza.
Fierbinte sau rece
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggi
Comentarii