Prepararea
ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, sana, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. e bine daca este in prealabil cernuta
Se imparte coca in 2 jumatati si se lasa la frigider pana preparam merele
Merele se dau pe razatoarea mare apoi, in mana, se strang foarte bine pt a iesi sucul. (procedeu ca si la salata de varza) Sucul se ofera celui mai harnic membru bucatar
Merele se calesc cu zahar si cuisoare timp de 10 minute, la foc mic. Eu am scos apoi cuisoarele din cauza ca Sonia nu le iubeste deloc
Aluatul se intinde, apoi se asaza in tava, pe hartia de copt si se da la cuptor pt 15-20 minute la 200 de grade. Eu asa procedez pentru ca foaia sa se coaca bine sa nu cumva sa ramana cruda din cauza merelor. Scoatem tava din cuptor cu foaia coapta 80% si asezam merele uniform, apoi punem deasupra a doua foaie, intepam foaia cu furculita din loc in loc si punem tava in cuptor 20 minute la 200 grade pe ventilatie.
Cand este gata se pudreaza.
Fierbinte sau rece
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii