Prajitura cu mere

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • - 250 ml apa carbogazoasa
  • - 150 ml ulei
  • - 150 gr zahar
  • - 550-600 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • - zeama de la o lamaie
  • -praf de sare
  • -1 kg mere
  • -2 bucati anason stelat
  • -100 gr zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.
Le dam pe razatoarea mare .
Intr-o tigaie punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim . Cand sunt moi sunt gata.
Lasam sa se raceasca .

Intr-un bol punem apa minerala, zeama de lamaie , sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.
Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale .

Pregatim o tava de 30x35 cm pe care punem hartie de copt .

Din prima jumate de aluat intindem o foaie cat tava si o transferam in tava . Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.
Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform . Luam bucatile de anason din mere .
Din jumatea de aluat ramasa intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor.

Din loc in loc impungem aluatul cu o furculita astfel incat sa poata sa iasa aerul.

Dam tava cu prajitura in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute .

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie