Prajitura cu mere

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • - 250 ml apa carbogazoasa
  • - 150 ml ulei
  • - 150 gr zahar
  • - 550-600 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • - zeama de la o lamaie
  • -praf de sare
  • -1 kg mere
  • -2 bucati anason stelat
  • -100 gr zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.
Le dam pe razatoarea mare .
Intr-o tigaie punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim . Cand sunt moi sunt gata.
Lasam sa se raceasca .

Intr-un bol punem apa minerala, zeama de lamaie , sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.
Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale .

Pregatim o tava de 30x35 cm pe care punem hartie de copt .

Din prima jumate de aluat intindem o foaie cat tava si o transferam in tava . Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.
Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform . Luam bucatile de anason din mere .
Din jumatea de aluat ramasa intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor.

Din loc in loc impungem aluatul cu o furculita astfel incat sa poata sa iasa aerul.

Dam tava cu prajitura in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute .

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ciorba  cu os de porc si gulie
Bucataras.RO

Ciorba cu os de porc si gulie

Imi place asa prepar ciorbe diverse . De gulie nu am mai mancat de mult timp .

Ciorba cu os de porc si gulie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino