Prajitura cu mere

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • - 250 ml apa carbogazoasa
  • - 150 ml ulei
  • - 150 gr zahar
  • - 550-600 gr faina
  • -1 plic praf de copt
  • - zeama de la o lamaie
  • -praf de sare
  • -1 kg mere
  • -2 bucati anason stelat
  • -100 gr zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.
Le dam pe razatoarea mare .
Intr-o tigaie punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim . Cand sunt moi sunt gata.
Lasam sa se raceasca .

Intr-un bol punem apa minerala, zeama de lamaie , sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.
Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale .

Pregatim o tava de 30x35 cm pe care punem hartie de copt .

Din prima jumate de aluat intindem o foaie cat tava si o transferam in tava . Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.
Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform . Luam bucatile de anason din mere .
Din jumatea de aluat ramasa intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor.

Din loc in loc impungem aluatul cu o furculita astfel incat sa poata sa iasa aerul.

Dam tava cu prajitura in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute .

Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa