Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.
Le dam pe razatoarea mare .
Intr-o tigaie punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim . Cand sunt moi sunt gata.
Lasam sa se raceasca .
Intr-un bol punem apa minerala, zeama de lamaie , sarea si zaharul si amestecam pana cand se topeste zaharul tot. Adaugam uleiul si apoi faina impreuna cu praful de copt.
Obtinem un aluat omogen pe care il impartim in doua parti egale .
Pregatim o tava de 30x35 cm pe care punem hartie de copt .
Din prima jumate de aluat intindem o foaie cat tava si o transferam in tava . Se poate intinde pe masa infainata sau unsa cu ulei.
Asezam deasupra merele calite si le intindem uniform . Luam bucatile de anason din mere .
Din jumatea de aluat ramasa intindem o alta foaie de aluat si o asezam deasupra merelor.
Din loc in loc impungem aluatul cu o furculita astfel incat sa poata sa iasa aerul.
Dam tava cu prajitura in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute .
Se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii