Prajitura cu kaki, caise uscate si jeleu de rodie

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu kaki, caise uscate si jeleu de rodie

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti maruntiti
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • 150 g unt sau margarina
  • Crema:
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura de smantana
  • 3-4 linguri de dulceata de kaki
  • o mana de caise uscate hidratate in apa calda
  • 2-3linguri de brnza dulce
  • 1 plic de gelatina (10g)
  • decor:
  • 1 fruct mare si copt de kaki
  • un plic de tort-gelle
  • 200 ml suc de rodie
  • dulceata de kaki

Mod de preparare

Biscuitii se framanta bine cu untul topit si miezul de nuca maruntit, apoi se intind si se preseaza cu o lingura, intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca si cand se intareste, se adauga si lingura de smantana, branza dulce, apoi dulceata de kaki.

Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie, fara ase fierbe si se adauga in frisca.
Se toarna jumatate din frisca cu dulceata peste blatul din biscuiti si apoi se presara deasupra caisele hidratate si taiate marunt. Se toarna si restul de frisca deasupra, se niveleaza uniform si se decoreaza cu felii de kaki taiate subtiri.
Se amesteca praful de tort jelle cu sucul de rodii si se pune pe foc, amestecand continuu, pana la primele 2 clocote, apoi se toarna pe prajitura, de la centru spre margini.

Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia. Este senzational de buna si merita incercata!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Peste la cuptor - a la grec
4
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Cornulete cu Nuca II
5
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Parteneri
Clatite cu Crema de Mascarpone
Bucataras.RO

Clatite cu Crema de Mascarpone

Este weekend, așa că astăzi, renunț la sandwich-ul rapid, și am decis să fac niște clătite delicioase: cremă de...

Clatite cu Crema de Mascarpone
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala