Biscuitii se framanta bine cu untul topit si miezul de nuca maruntit, apoi se intind si se preseaza cu o lingura, intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca si cand se intareste, se adauga si lingura de smantana, branza dulce, apoi dulceata de kaki.
Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie, fara ase fierbe si se adauga in frisca.
Se toarna jumatate din frisca cu dulceata peste blatul din biscuiti si apoi se presara deasupra caisele hidratate si taiate marunt. Se toarna si restul de frisca deasupra, se niveleaza uniform si se decoreaza cu felii de kaki taiate subtiri.
Se amesteca praful de tort jelle cu sucul de rodii si se pune pe foc, amestecand continuu, pana la primele 2 clocote, apoi se toarna pe prajitura, de la centru spre margini.
Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia. Este senzational de buna si merita incercata!
Pofta buna!
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaEste weekend, așa că astăzi, renunț la sandwich-ul rapid, și am decis să fac niște clătite delicioase: cremă de...
Clatite cu Crema de MascarponeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii