Prajitura cu Iaurt `fara Coacere`

Postat pe: 23-11-2011
(4)

Ingrediente

Blat :
200 gr pesmet
150 gr unt
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
Crema :
500 gr iaurt capsuni
500 gr frisca
2 linguri zahar
2 plicuri de gelatina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).
Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema. Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.

Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune pe foc, amestecand usor, pana la fierbere (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata in toata crema. Se amesteca bine. Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform. Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.
Pentru o tava de 30/25 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Iaurt `fara Coacere`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  01.12.2011 22:07:56

Asa este... arata super :-) Am pregatit aceasta prajitura si este delicioasa.

lauraa
•  29.11.2011 10:09:55

Ms Marydeea.
Asa este Teosim, suna tare bine si varianta cu biscuiti si branza, o voi incerca :)

marydeea
•  26.11.2011 17:51:10

arata super si cred ca e delicioasa.... merita incercat

teosim
•  25.11.2011 10:21:59

Arata super.As adauga ca se pot folosi biscuiti in loc de pesmet si branza dulce in loc de iaurt ( doar ca varianta,in cazul in care nu ai la indemana ingredientele necesare ).

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Iaurt `fara Coacere`