Prajitura cu Gris Insiropata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Gris Insiropata

Ingrediente

  • Aluat:
  • o cana faina
  • o cana gris
  • o cana zahar
  • o cana nuca de cocos
  • o cana iaurt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • o jumatate de plic praf de copt (5 gr )
  • 3 oua
  • 2 linguri margarina
  • Sirop:
  • 1 1/2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • o lamaie mai micuta
  • Decor:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare

Cana pe care am folosit-o eu pentru dozarea ingredientelor a avut 250 ml. Se adauga ingredientele intr-un castron dupa care se mixeaza.

Ordinea acestora este: prima data iaurtul, dupa aceea faina, grisul, zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt, ouale si margarina. Toate aceste ingrediente se mixeaza bine pana ce cristalele de zahar se dizolva.

Cand compozitia este gata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Aceasta va sta la cuptor, la foc potrivit, pana ce se rumeneste putin si trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste siropul.

Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pe foc. La primul clocot se opreste focul si se adauga zeama de lamaie.

Cand s-a racit putin siropul, acesta se pune tot, uniform, peste blatul racit. Se lasa sa se insiropeze aprozimativ 30 de minute, dupa care se intinde mierea in strat fin pe toata suprafata prajiturii.
Deasupra se presara cu nuca de cocos.

Se pune la rece si se portioneaza in bucatele potrivite.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia