Prajitura cu Gem (linzer)

Postat pe: 03-10-2010
(0)

Ingrediente

250 g unt
400 g faina
2 oua
Coaja de lamaie
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
250 g gem de prune (sau marmelada)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se amesteca intr-un castron untul cu faina, pana se incorporeaza complet. Separat se bat ouale cu zaharul pana se inmoaie bine si se toarna peste faina si unt. Se adauga coaja de lamaie si praful de copt. Se framanta totul bine pana ce devine o coca omogena.

Se lasa o ora la rece.

Se opresc 3 linguri de coca pentru stratul de deasupra, in care se mai adauga faina sa fie mai tare. Cealalalt aluat se intinde in tava si se unge cu gem. Aluatul mai tare se faramiteaza si se pune peste gem. Se da la cuptor la foc potrivit pana ce devine aurie deasupra. Se taie rece.
Se taie rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Gem (linzer)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Gem (linzer)