Prajitura cu Gem de Prune si Glazura de Ciocolata

Postat pe: 04-04-2016
(0)

Ingrediente

1 borcan cu gem de prune (cel de 400g) 1 cana apa
1 cana zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1/2 cana ulei
2 1/2 cani faina
4-5 linguri cacao
scortisoara
nuci tocate grosier
merisoare
1 plic praf de copt
200 g ciocolata alba
3 linguri ulei
2 linguri apa
topping de ciocolata neagra sau 50 g ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Amestecam, pe rand, ingredientele, ultima fiind faina in care am incorporate praful de copt.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam sa se coaca aproximativ 20-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cat timp se raceste prajitura, preparam glazura. Topim ciocolata alba la bain marie cu apa, apoi incorporam uleiul. Turnam glazura alba (calda, dar nu fierbinte) peste prajitura racita si o intindem uniform. Dam prajitura la rece pentru 15-20 minute, apoi trasam dungi de ciocolata neagra si ne jucam putin cu o scobitoare.
Lasam prajitura la rece 2-3 ore inainte de a o portiona si servi.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Gem de Prune si Glazura de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Gem de Prune si Glazura de Ciocolata