Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Ganache de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • Crema mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • Jeleu de fructe:
  • 300 gr zmeura
  • 200 gr visine
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri amidon

Mod de preparare

Incepem cu ganache-ul de ciocolata:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici.
Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita.
Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte.
Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Blatul:
Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele.
Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime.
Crema mascarpone:
Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema.
Jeleul de fructe:
Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor.
Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul.
Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam.
Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc.
Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca.
Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam.
Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta.
Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Lasagne
1
Paste

Lasagne

Lasagne
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Lapte de Pasare
4
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Piscot cu Visine
5
Dulciuri

Piscot cu Visine

Piscot cu Visine
Parteneri
Briose cu ciocolata
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc" ... Barbatii in bucatarie sunt subestimati ... se stie ca cei mai buni bucatari...

Briose cu ciocolata
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese