Incepem cu ganache-ul de ciocolata:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici.
Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita.
Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte.
Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Blatul:
Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele.
Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime.
Crema mascarpone:
Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema.
Jeleul de fructe:
Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor.
Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul.
Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam.
Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc.
Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca.
Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam.
Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta.
Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine.
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieDaca vreti un dulce mai usor pe masa de sarbatori, sigur s-ar potrivi perfect pe platou aceasta rulada!
Rulada dietetica cu crema de ciocolataSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii