Margarina se pune la foc si se inmoaie, se adauga in ea zaharul, cacaoa, mierea, se tin pe foc pana se topeste toata margarina si zaharul (aproximativ 2 minute).
Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si vanilie (daca doriti se poate pune si coaja de lamaie, rasa), nuca macinata si fulgii de ovaz, se pune din nou pe flacara si se amesteca incontinuu 1-2 minute. Aveti grija ca tinde sa se lipeasca de fundul cratitei si sa se arda.
Se toarna compozitia intr-o tava de sticla care a fost unsa in prealabil cu margarina.
Se decoreaza dupa dorinta, sau se lasa asa cum este. Eu am decorat cu zahar caramel pisat si fulgi de cocos si a iesit ceva demential .... bun, bun, bun
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii