Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umfla si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand energic, cu telul in forma de para, pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in 4 bucati, din care se intind foi, care se coc pe fundul tavii, la foc mic, cca. 10 minute.
Pentru crema, faina se dilueaza cu 100 ml. lapte condensat, pana se omogenizeaza. Restul de lapte se pune la fiert . Dupa primul clocot se adauga faina diluata cu lapte, in suvoi subtire, amestecandu-se continuu pana se ingroase ca si o smantana. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilinat, amestecandu-se continuu pana se raceste. Apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza, crema. Crema se lasa la racorit acoperita cu folie alimentar pentru a nu se face o crusta deasupra.
A doua zi se trece la montarea prajiturii, prima foaie, un strat de crema, a doua foaie, pasta de macese, a treia foaie un strat de crema, a patra foaie, glazura de ciocolata.
Pentru glazura, se pune cuvertura sau ciocolata rupta bucatale intr-un vas micut, la Bain-Marie, mai specific un vas cu apa rece se pune la fiert la foc mediu, peste care se pune vasul cu ciocolata la topit. Se amesteca usor, ca sa se topeasca ciocolata uniform. O precizare, pentru cuvertura de ciocolata de la LIDL, nu aveti nevoie de niciun adaos de grasime, in schimb pentru ciocolata, se pune 1 lingura de ulei ( vegetal: de floarea soarelui, rapita sau cocos!). Glazura de ciocolata se lasa la racorit si apoi se intinde cu ajutorul unei pensule, uniform pe toata suprafata prajiturii.
Prajitura se lasa la rece, pana a doua sau chiar a treia zi. Se portioneaza, dupa ce a fost lasata un pic in aerul cald din bucatarie, astfel, riscati cum am patit eu sa crape glazura in momentul felierii! Spor si pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii