Prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese

Portii
18
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi cu miere, crema caramel si pasta de macese

Ingrediente

  • FOILE:
  • faina alba de grau 400 g.,
  • miere 150 g.,
  • zahar tos 150 g.,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • lapte 50 ml.,
  • amoniac 1 lingurita,
  • ou 1 bucata.
  • CREMA:
  • unt 250 g.,
  • faina alba de grau 50 g.,
  • lapte condensat cu aroma de caramel 400 ml.,
  • zahar vanilinat 1 plic.
  • Pasta de macese 1 borcan cca. 400 ml.
  • PENTRU GLAZURA:
  • Cuvertura de ciocolata neagra sau ciocolata neagra Poiana 200 g.

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umfla si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand energic, cu telul in forma de para, pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in 4 bucati, din care se intind foi, care se coc pe fundul tavii, la foc mic, cca. 10 minute.
Pentru crema, faina se dilueaza cu 100 ml. lapte condensat, pana se omogenizeaza. Restul de lapte se pune la fiert . Dupa primul clocot se adauga faina diluata cu lapte, in suvoi subtire, amestecandu-se continuu pana se ingroase ca si o smantana. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilinat, amestecandu-se continuu pana se raceste. Apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza, crema. Crema se lasa la racorit acoperita cu folie alimentar pentru a nu se face o crusta deasupra.
A doua zi se trece la montarea prajiturii, prima foaie, un strat de crema, a doua foaie, pasta de macese, a treia foaie un strat de crema, a patra foaie, glazura de ciocolata.
Pentru glazura, se pune cuvertura sau ciocolata rupta bucatale intr-un vas micut, la Bain-Marie, mai specific un vas cu apa rece se pune la fiert la foc mediu, peste care se pune vasul cu ciocolata la topit. Se amesteca usor, ca sa se topeasca ciocolata uniform. O precizare, pentru cuvertura de ciocolata de la LIDL, nu aveti nevoie de niciun adaos de grasime, in schimb pentru ciocolata, se pune 1 lingura de ulei ( vegetal: de floarea soarelui, rapita sau cocos!). Glazura de ciocolata se lasa la racorit si apoi se intinde cu ajutorul unei pensule, uniform pe toata suprafata prajiturii.
Prajitura se lasa la rece, pana a doua sau chiar a treia zi. Se portioneaza, dupa ce a fost lasata un pic in aerul cald din bucatarie, astfel, riscati cum am patit eu sa crape glazura in momentul felierii! Spor si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
3
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Banana bread
Bucataras.RO

Banana bread

Banana bread
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti