Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat de ciocolată
  • - 110 g făină;
  • - 40 g cacao pudră;
  • - 30 g unt moale;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 2 ouă;
  • - 150 g zahăr;
  • - un praf de sare;
  • - 100 ml lapte cald;
  • Stratul de dovleac
  • - 500 g dovleac plăcintar;
  • - un praf de scorțișoară măcinată;
  • - 100 g zahăr;
  • - coajă de la o lămâie;
  • - 2 linguri praf de budincă de vanilie;

Mod de preparare

Blat

- Preincălziti cuptorul la 180 de grade;
- Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;
- Se bat ouăle spumă impreună cu o lingură de zahăr;
- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, pană devine cremos;
- Adăugati ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;
- Adăugati jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați pană la omogenizare;
- Apoi adăugati jumătate din lapte și mixați din nou;
- Repetați procedura: adăugati cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;
- Dați la cuptor blatul simplu pentru 15 – 20 de minute, într-o tavă cu pereții detașabili tapetată cu hârtie de copt;

Stratul de dovleac

- Spălați dovleacul, curățați-l și dați pe răzătoarea mică;
- Puneți-l pe foc mic într-o cratiță, împreună cu zahărul;
- Amestecați, lăsând să se gătească pentru câteva minute, cât să se pătrundă; aproximativ 15-20 de minute;
- Adăugați scorțișoara și coaja de lămâie, iar la sfârșit adăugați cele 2 linguri de praf de budincă și lăsați la răcit;
- Adăugați peste blatul scos din cuptor și răcit puțin, apoi reintroduceți la copt, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Bucataras.RO

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)

Haideti sa imblanzim monstrii cu un desert de sezon, fraged si delicios! http://youtu.be/bIzKR9H2nH4

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin