Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 piersica din compot
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 550 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • 500 gr branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 2-3 piersici din compot
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 30 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.
Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam.
Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon.
Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca.
Frisca rece o mixam spuma.
Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor.
Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa.
Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos.
Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta.
Deasupra presaram ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici