Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Complexitate
medie
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • foi:
  • 300 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • faina pentru intins foile
  • umplutura :
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nucă cocos
  • un varf de cutit sare
  • crema:
  • 6 galbenusuri
  • un plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • decor:
  • cacao

Mod de preparare

Mod preparare foi:
Toate ingredientele mentionate pentru foi se pun intr-un vas mai mare si se amesteca bine cu mana, pana ce zaharul se dizolva in totalitate. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale.
Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza prima foaie.

Pentru a intinde foile trebuie tapetata masa cu faina, iar cu un sucitor se intinde cu grija o foaie. Daca aluatul este prea subtire se mai adauga putina faina in consistena, dar nu trebuie sa fie nici prea tare.
Aluatul se va intinde mai greu putin, deoarece este usor sfaramicios, acesta nu este elastic.
Dupa ce am pus prima foaie, pregatim umplutura de cocos.

Mod preparare umplutura:
Albusurile se bat cu sarea, iar cand acestea s-au intarit se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce se dizolva zaharul. Toate ingredientele se bat bine cu mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se opreste mixerul si se adauga treptat nuca de cocos amestecand de jos in sus cu o spatula.

Compozitia obtinuta se pune peste prima foaie, dupa care se pune si cea de a doua foaie.
Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Prajitura este gata in momentul in care trece testul scobitoarei. Intre timp se pregateste crema de vanilie.

Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana ce se omogenizeaza bine compozitia. Cand compozitia s-a omogenizat bine cu mixerul se adauga laptele si praful de budinca. Compozitia obtinuta se pune intr-o craticioara si se pune pe foc. Atentie: Se pune la foc mic!!!

Acesta compozitie se tine pe foc pana ce crema se omogenizeaza bine si se intareste. Dar sa aveti grija sa nu se prinda!!! Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se raceasca crema. Cand s-a racit se adauga untul si se amesteca bine cu mixerul.

Crema de vanilie se pune peste cea de a doua foaie (racita). Deasupra cremei se cerne putina cacao printr-o strecuratoare.
Prajitura se pune la rece pentru aproximativ doua ore. Se serveste taiata bucatele patrate sau dreptunghiulare.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia