Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Complexitate
medie
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • foi:
  • 300 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • faina pentru intins foile
  • umplutura :
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nucă cocos
  • un varf de cutit sare
  • crema:
  • 6 galbenusuri
  • un plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • decor:
  • cacao

Mod de preparare

Mod preparare foi:
Toate ingredientele mentionate pentru foi se pun intr-un vas mai mare si se amesteca bine cu mana, pana ce zaharul se dizolva in totalitate. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale.
Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza prima foaie.

Pentru a intinde foile trebuie tapetata masa cu faina, iar cu un sucitor se intinde cu grija o foaie. Daca aluatul este prea subtire se mai adauga putina faina in consistena, dar nu trebuie sa fie nici prea tare.
Aluatul se va intinde mai greu putin, deoarece este usor sfaramicios, acesta nu este elastic.
Dupa ce am pus prima foaie, pregatim umplutura de cocos.

Mod preparare umplutura:
Albusurile se bat cu sarea, iar cand acestea s-au intarit se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce se dizolva zaharul. Toate ingredientele se bat bine cu mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se opreste mixerul si se adauga treptat nuca de cocos amestecand de jos in sus cu o spatula.

Compozitia obtinuta se pune peste prima foaie, dupa care se pune si cea de a doua foaie.
Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Prajitura este gata in momentul in care trece testul scobitoarei. Intre timp se pregateste crema de vanilie.

Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana ce se omogenizeaza bine compozitia. Cand compozitia s-a omogenizat bine cu mixerul se adauga laptele si praful de budinca. Compozitia obtinuta se pune intr-o craticioara si se pune pe foc. Atentie: Se pune la foc mic!!!

Acesta compozitie se tine pe foc pana ce crema se omogenizeaza bine si se intareste. Dar sa aveti grija sa nu se prinda!!! Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se raceasca crema. Cand s-a racit se adauga untul si se amesteca bine cu mixerul.

Crema de vanilie se pune peste cea de a doua foaie (racita). Deasupra cremei se cerne putina cacao printr-o strecuratoare.
Prajitura se pune la rece pentru aproximativ doua ore. Se serveste taiata bucatele patrate sau dreptunghiulare.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Tort ecler
Bucataras.RO

Tort ecler

Un tort simplu, insa de foarte mare efect.

Tort ecler
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia