Prajitura cu Cocos si Ananas

Complexitate
redusa
Prajitura cu Cocos si Ananas

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura cu cocos si ananas
  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • un varf cutit sare
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema
  • 400 gr ananas din compot
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cocos
  • Cocos pentru pudrat prajitura

Mod de preparare

Mod de preparare Prajitura cu cocos si ananas

Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca intr-un bol galbenusurile impreuna cu apa, uleiul si zaharul vanilat.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
Cerne si adauga faina, apoi amidonul si galbenusurile.
Omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.
Tapeteaza tava cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
Scurge ananasul de sirop, pune-l intr-un bol, apoi baga blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtii un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, poti lasa si bucatele mai mari prin el.
Intr-un bol pune frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare. Te opresti atunci cand frisca are consistenta potrivita.
Adaugi cocosul, piureul de ananas si omogenizezi.
Asezi prima foaie de blat in tava si intinzi jumatate din crema. Nivelezi frumos.
Asezi si blatul ramas, pui restul de crema, nivelezi si presari cocos.
Dai prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.
rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici