Prajitura cu coca rasa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu coca rasa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -300 g faina
  • -120 g margarina
  • -100 g zahar
  • -3 galbenusuri
  • -1/2 praf de copt
  • -5 g drojdie proaspata
  • -1 lingura smantana
  • -sare
  • UMPLUTURA:
  • -3 albusuri
  • -150 g gem de caise
  • -50-100 g zahar pudra
  • PENTRU ORNAT:
  • -putine nuci macinate,amestecate cu zahar(dupa preferinta)
  • -zahar pudra

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si devin cremoase.
Margarina,taiata bucatele,se incorporeaza in faina cernuta cu praful de copt,apoi se pun pe rand,crema de galbenusuri,drojdia faramitata,smantana si sarea.
Se framanta un aluat mai tare(la nevoie se mai adauga putina faina),care impartit in doua,se inveleste in folie transparenta si se pune la rece, in frigider,unde se lasa cel putin 1 ora.
Lucrati repede aluatul,el nu trebuie framantat mult timp,ci doar pana cand se omogenizeaza si se inglobeaza ingredientele.
Intre timp pregatim tava,fie o ungem cu unt si presaram faina,fie o tapetam cu hartie de copt.
Jumatate din coca se rade pe razatoarea mare,direct in tava pregatita,intr-un strat cat mai uniform.
Deasupra se intinde umplutura :albusurile batute spuma tare,impreuna cu zaharul si gemul inglobat.
Restul de aluat se rade deasupra umpluturii si se presara nuca macinata ,amestecata cu putin zahar.
Se coace in cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,sau pana cand aluatul se rumeneste frumos si devine crocant.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Guguluf aromat
Bucataras.RO

Guguluf aromat

aveam 5 albusuri ramase stinghere prin frigider, cateva zmeurici la fel de stinghere,chef de bubuleala si pofta de dulce...

Guguluf aromat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola