Prajitura cu coca rasa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu coca rasa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -300 g faina
  • -120 g margarina
  • -100 g zahar
  • -3 galbenusuri
  • -1/2 praf de copt
  • -5 g drojdie proaspata
  • -1 lingura smantana
  • -sare
  • UMPLUTURA:
  • -3 albusuri
  • -150 g gem de caise
  • -50-100 g zahar pudra
  • PENTRU ORNAT:
  • -putine nuci macinate,amestecate cu zahar(dupa preferinta)
  • -zahar pudra

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si devin cremoase.
Margarina,taiata bucatele,se incorporeaza in faina cernuta cu praful de copt,apoi se pun pe rand,crema de galbenusuri,drojdia faramitata,smantana si sarea.
Se framanta un aluat mai tare(la nevoie se mai adauga putina faina),care impartit in doua,se inveleste in folie transparenta si se pune la rece, in frigider,unde se lasa cel putin 1 ora.
Lucrati repede aluatul,el nu trebuie framantat mult timp,ci doar pana cand se omogenizeaza si se inglobeaza ingredientele.
Intre timp pregatim tava,fie o ungem cu unt si presaram faina,fie o tapetam cu hartie de copt.
Jumatate din coca se rade pe razatoarea mare,direct in tava pregatita,intr-un strat cat mai uniform.
Deasupra se intinde umplutura :albusurile batute spuma tare,impreuna cu zaharul si gemul inglobat.
Restul de aluat se rade deasupra umpluturii si se presara nuca macinata ,amestecata cu putin zahar.
Se coace in cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,sau pana cand aluatul se rumeneste frumos si devine crocant.
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura