Prajitura cu ciocolata si cocos - o combinatie minunata

Prajitura cu ciocolata si cocos imbina aroma bogata a ciocolatei cu dulceata subtila a cocosului. Perfecta pentru a fi savurata alaturi de ceai sau cafea, sau ca desert deosebit la orice ocazie speciala, aceasta prajitura este un adevarat deliciu pentru iubitorii de ciocolata si cocos.

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si cocos - o combinatie minunata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 50 gr gris
  • 100 gr cocos
  • 80 gr unt
  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.
Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Adaugam si albusurile spuma peste galbenusuri si la final faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute. Facem si testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.
Pentru crema amestecam intr-un vas zaharul cu grisul si adaugam treptat laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si cand incepe sa se ingroase, adaugam si cele 80 g de unt si nuca de cocos. Lasam sa mai dea cateva clocote amestecand continuu.
Peste blatul rece, punem crema calduta. Peste crema distribuim o ciocolata cu lapte topita cu cateva linguri de lapte sau frisca lichida sau smantana pentru frisca.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele, la fel de delicioase: prajitura cu Nutella si nuca prajita, prajitura cu nuci si stafide si aroma de cafea sau prajitura cu nuci si ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia