Prajitura cu Capsuni

Complexitate
redusa
Prajitura cu Capsuni

Ingrediente

  • un blat de pandispan
  • o cutie Mascarpone
  • 250-300ml smantana
  • 5 linguri zahar pudra
  • 400g capsuni proaspete, curatate si taiate bucati
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

O prajitura usoara, specifica anotimpului. Incerc sa profit din plin de capsunile aromate care se gasesc acum pe piata, iar aceasta prajitura este printre preferatele mele in acest sezon.

Smantana se bate cu 4 linguri de zahar (se poate adauga mai mult zahar pt cine vrea mai dulce) pana se face frisca. Crema Mascarpone se amesteca cu o lingura de zahar, pana se omogenizeaza, se adauga coaja de lamaie, apoi frisca si capsunile proaspete.

Blatul se taie in doua (eu am copt blatul intr-o tava dreptunghiulara, se poate coace si in tava de cozonac si se feliaza pe lungime). Se pune jumatate din crema peste blat, se aseaza peste celalata parte a blatului si se acopera cu restul cremei.

Se da la frigider pentru cateva ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc