Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Ingrediente

  • Foi
  • -300 gr zahar
  • -50 ml cafea
  • -200 gr unt
  • -400 gr faina
  • -2 linguri cacao
  • -3 oua
  • -praf de sare
  • -3 linguri miere albine
  • -150 ml lapte
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • -250 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -semintele de la o pastaie vanilie
  • -zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
  • Glazura
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • -50 ml lapte
  • Pt insiropat
  • -50 ml cafea

Mod de preparare

Punem intr-o oala mica laptele, impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul , mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor, cu un praf de sare.
Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.

Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.

Impartim aluatul in mod egal in 3 sau 4.
Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam. Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.
Procedam la fel cu restul aluatului.

Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.
Lasam foile sa se raceasca.
Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri ).

Cand foile au fost reci, am inceput sa asamblez prajiturica.
Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.
Crema trebuie sa o impartim egal intre foi, deci daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi, atunci trebuie sa impartiti crema in 3.
Peste foaia insiropata punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel pana terminam.
Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte.
Nivelam glazura si punem prajitura la frigider.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: prajitura rasturnata cu mere si budinca, prajitura cu ciocolata sau prajitura cu nuca Sumegi

.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici