Prajitura cu branza proaspata si jeleu de capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 gr branza proaspata (eu am avut la cutie speciala de prajituri)
  • 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt de capsuni
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • Glazura:
  • 1 kg capsuni
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale,unul dupa altul.Faina se amesteca cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt .Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua ,iar peste acestea apa mentionata in ingediente.Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului,dupa care se lasa la racit .
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul ,zaharul vanilat si iaurtul.Intre timp se prepare gelatina ,acesta se hidrateaza cu 100 ml apa ,dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma.Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca ,dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza,dupa care se adauga crema de branza inchegata .Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul ,dupa care se amesteca cu zaharul,apa si se pun la fiert pana da in doua clocote.Gelatina se prepara ca mai sus ,dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin.Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.Se tine aproximativ 2 ore la rece ,dar de preferat este de seara pana dimineata.

Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura