Prajitura cu branza proaspata si jeleu de capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 gr branza proaspata (eu am avut la cutie speciala de prajituri)
  • 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt de capsuni
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • Glazura:
  • 1 kg capsuni
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale,unul dupa altul.Faina se amesteca cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt .Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua ,iar peste acestea apa mentionata in ingediente.Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului,dupa care se lasa la racit .
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul ,zaharul vanilat si iaurtul.Intre timp se prepare gelatina ,acesta se hidrateaza cu 100 ml apa ,dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma.Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca ,dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza,dupa care se adauga crema de branza inchegata .Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul ,dupa care se amesteca cu zaharul,apa si se pun la fiert pana da in doua clocote.Gelatina se prepara ca mai sus ,dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin.Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.Se tine aproximativ 2 ore la rece ,dar de preferat este de seara pana dimineata.

Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu visine si nuca
2
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Bezele cu migdale
Bucataras.RO

Bezele cu migdale

Reteta preluata de la Mihaela (mihaelapd.blogspot.ro), un fel de macarons fara picioruse!:)

Bezele cu migdale
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!