Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale,unul dupa altul.Faina se amesteca cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt .Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua ,iar peste acestea apa mentionata in ingediente.Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului,dupa care se lasa la racit .
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul ,zaharul vanilat si iaurtul.Intre timp se prepare gelatina ,acesta se hidrateaza cu 100 ml apa ,dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma.Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca ,dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza,dupa care se adauga crema de branza inchegata .Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul ,dupa care se amesteca cu zaharul,apa si se pun la fiert pana da in doua clocote.Gelatina se prepara ca mai sus ,dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin.Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.Se tine aproximativ 2 ore la rece ,dar de preferat este de seara pana dimineata.
Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii