Prajitura cu branza, cacao si struguri

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza, cacao si struguri

Ingrediente

  • Pentru o tava de 23x23cm: Blat de cacao:
  • 180 g faina
  • 4 oua
  • 100 ml apa/lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • Compozitia de branza:
  • 330 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • cateva bobite de struguri(optional)
  • zahar pudra(optional)

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul.

Separat amestecam faina cu cele 3 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam aceasta compozitie treptat peste compozitia de galbenusuri si mixam pana la incorporare.

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.

Turnam aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.

Compozitia de branza:

Eu am folosit branza de la tara care era scursa bine de zer, daca luati din magazin e mai moale si va trebui scursa de zer. Tin sa va spun ca am facut prajitura si cu branza cumparata si am scurs-o doar foarte putin(de aceea va spun ca trebuie scursa bine daca vreti sa obtineti acelasi aspect ca cel din poze), a iesit foarte buna, doar ca nu are acelasi aspect ca aceasta. Branza s-a lasat pe fundul tavii si s-au format 2 straturi. Oricum ar fi, gustul este delicios in ambele cazuri.

Intr-un vas amestecam branza cu oul si zaharul, apoi adaugam amidonul si esenta de vanilie.

Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.

La final adaugam si bobitele de struguri si dam tava la cuptorul preincalzit. O lasam aprox. 30 de minute la foc potrivit.

O verificam cu o scobitoare sa fim siguri ca este gata, apoi o scoatem din cuptor si o lasam la racit. O portionam si o servim cu maaare pofta! Se poate pudra cu zahar sau nu, depinde cum va place.

Sper s-o incercati si voi ca tare buna e!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
3
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Budinca de paine cu bacon
Bucataras.RO

Budinca de paine cu bacon

De la Dia preluata. Foarte buna. Mi-a adus aminte de copilarie.

Budinca de paine cu bacon
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala