Prajitura cu Blat si Crema din Praf de Budinca

Complexitate
redusa
Prajitura cu Blat si Crema din Praf de Budinca

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -200 g zahar pudra
  • -1 praf de copt
  • -4 pachete praf de budinca de vanilie
  • Crema:
  • -400 ml lapte
  • -6- 9 linguri cu varf de zahar, dupa gust
  • -1 pachet praf de budinca de capsuni sau zmeura
  • -200 g unt moale
  • -150 g zahar pudra
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata tableta cu min 75 % cacao
  • -6 g cacao
  • -100 ml smantana pentru frisca cu min 30 % grasime
  • Pentru ornat:
  • -nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Blat:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase si se albesc.
Adaugati praful de budinca si de copt, omogenizati, apoi inglobati albusurile batute spuma tare.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Daca blatul este suficient de inalt puteti sa-l taiati in doua pe orizontala.

Crema:
Fierbeti pe foc, laptele cu zaharul.
Turnati budinca de capsuni sau zmeura dizolvata in putin lapte rece si fierbeti in continuare, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Lasati la racit, acoperit cu o folie alimentara pentru a nu forma pojghita.
Intre timp, frecati spuma untul cu zaharul pudra si turnati pe rand cate 1 lingura in crema racita, omogenizand bine de fiecare data.

Puneti crema peste blatul racit sau intre foile de blat si turnati deasupra glazura.

Glazura:
Intr-un bol tocati sau radeti fin ciocolata si amestecati-o cu cacao cernuta.
Separat, fierbeti smantana pentru frisca, turnati-o putin cate putin peste ciocolata, batand cu mixerul la viteza mica si pastrand-o la cald pana la epuizare.

Mixati pana ce este dizolvata toata ciocolata.

Lasati sa se raceasca si turnati peste crema sau peste blatul de deasupra daca ati pus crema intre blaturi.

Ornati presarand nuca prajita si macinata.

Serviti prajitura portionata in bucati potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate
Bucataras.RO

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

Nu am folosit fructe proaspete, am luat congelate de la Auchan, un amestec de mure, capsuni, visine , dar foarte buna a iesit!

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj