Prajitura cu Blat si Crema din Praf de Budinca

Postat pe: 05-02-2011
(2)

Ingrediente

Blat:
6 oua
200 g zahar pudra
1 praf de copt
4 pachete praf de budinca de vanilie
Crema:
400 ml lapte
6- 9 linguri cu varf de zahar, dupa gust
1 pachet praf de budinca de capsuni sau zmeura
200 g unt moale
150 g zahar pudra
Glazura:
100 g ciocolata tableta cu min 75 % cacao
6 g cacao
100 ml smantana pentru frisca cu min 30 % grasime
Pentru ornat:
nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Blat:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase si se albesc.
Adaugati praful de budinca si de copt, omogenizati, apoi inglobati albusurile batute spuma tare.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Daca blatul este suficient de inalt puteti sa-l taiati in doua pe orizontala.

Crema:
Fierbeti pe foc, laptele cu zaharul.
Turnati budinca de capsuni sau zmeura dizolvata in putin lapte rece si fierbeti in continuare, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Lasati la racit, acoperit cu o folie alimentara pentru a nu forma pojghita.
Intre timp, frecati spuma untul cu zaharul pudra si turnati pe rand cate 1 lingura in crema racita, omogenizand bine de fiecare data.

Puneti crema peste blatul racit sau intre foile de blat si turnati deasupra glazura.

Glazura:
Intr-un bol tocati sau radeti fin ciocolata si amestecati-o cu cacao cernuta.
Separat, fierbeti smantana pentru frisca, turnati-o putin cate putin peste ciocolata, batand cu mixerul la viteza mica si pastrand-o la cald pana la epuizare.

Mixati pana ce este dizolvata toata ciocolata.

Lasati sa se raceasca si turnati peste crema sau peste blatul de deasupra daca ati pus crema intre blaturi.

Ornati presarand nuca prajita si macinata.

Serviti prajitura portionata in bucati potrivite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Blat si Crema din Praf de Budinca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  02.03.2011 17:49:15

Prajitura aceasta este foarte, foarte pufoasa, aerata, iar combinatia de arome- vanilie, zmeura sau capsuni si ciocolata- este reusita.
Merita facuta !

vlad
•  02.03.2011 01:42:00

Nu stiu cum e reteta si pariez ca-i foarte buna dar ce imi place asa fara sa stiu ce gust are este textura ci coloristica acelor straturi! :D Fancy!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Blat si Crema din Praf de Budinca