Blat:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase si se albesc.
Adaugati praful de budinca si de copt, omogenizati, apoi inglobati albusurile batute spuma tare.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Daca blatul este suficient de inalt puteti sa-l taiati in doua pe orizontala.
Crema:
Fierbeti pe foc, laptele cu zaharul.
Turnati budinca de capsuni sau zmeura dizolvata in putin lapte rece si fierbeti in continuare, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Lasati la racit, acoperit cu o folie alimentara pentru a nu forma pojghita.
Intre timp, frecati spuma untul cu zaharul pudra si turnati pe rand cate 1 lingura in crema racita, omogenizand bine de fiecare data.
Puneti crema peste blatul racit sau intre foile de blat si turnati deasupra glazura.
Glazura:
Intr-un bol tocati sau radeti fin ciocolata si amestecati-o cu cacao cernuta.
Separat, fierbeti smantana pentru frisca, turnati-o putin cate putin peste ciocolata, batand cu mixerul la viteza mica si pastrand-o la cald pana la epuizare.
Mixati pana ce este dizolvata toata ciocolata.
Lasati sa se raceasca si turnati peste crema sau peste blatul de deasupra daca ati pus crema intre blaturi.
Ornati presarand nuca prajita si macinata.
Serviti prajitura portionata in bucati potrivite.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii