Prajitura cu Blat si Crema din Praf de Budinca

Complexitate
redusa
Prajitura cu Blat si Crema din Praf de Budinca

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -200 g zahar pudra
  • -1 praf de copt
  • -4 pachete praf de budinca de vanilie
  • Crema:
  • -400 ml lapte
  • -6- 9 linguri cu varf de zahar, dupa gust
  • -1 pachet praf de budinca de capsuni sau zmeura
  • -200 g unt moale
  • -150 g zahar pudra
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata tableta cu min 75 % cacao
  • -6 g cacao
  • -100 ml smantana pentru frisca cu min 30 % grasime
  • Pentru ornat:
  • -nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Blat:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase si se albesc.
Adaugati praful de budinca si de copt, omogenizati, apoi inglobati albusurile batute spuma tare.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Daca blatul este suficient de inalt puteti sa-l taiati in doua pe orizontala.

Crema:
Fierbeti pe foc, laptele cu zaharul.
Turnati budinca de capsuni sau zmeura dizolvata in putin lapte rece si fierbeti in continuare, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Lasati la racit, acoperit cu o folie alimentara pentru a nu forma pojghita.
Intre timp, frecati spuma untul cu zaharul pudra si turnati pe rand cate 1 lingura in crema racita, omogenizand bine de fiecare data.

Puneti crema peste blatul racit sau intre foile de blat si turnati deasupra glazura.

Glazura:
Intr-un bol tocati sau radeti fin ciocolata si amestecati-o cu cacao cernuta.
Separat, fierbeti smantana pentru frisca, turnati-o putin cate putin peste ciocolata, batand cu mixerul la viteza mica si pastrand-o la cald pana la epuizare.

Mixati pana ce este dizolvata toata ciocolata.

Lasati sa se raceasca si turnati peste crema sau peste blatul de deasupra daca ati pus crema intre blaturi.

Ornati presarand nuca prajita si macinata.

Serviti prajitura portionata in bucati potrivite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Tuguiet
2
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Humus reteta cu ardei copti
Bucataras.RO

Humus reteta cu ardei copti

Humus reteta Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma...

Humus reteta cu ardei copti
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui