Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Ingrediente

  • (3 blaturi rotunde diam=22 cm);
  • un pachet de margarina,
  • 200 g amidon de porumb,
  • 250 g faina,un ou+3 galbenusuri,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 150 g zahar
  • crema;100 g ciocolata alba,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 5 linguri de lapte praf,
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor;margine;inimioare umplute cu crema de cocos,
  • o lingura de nuca de cocos deshidratata
  • cateva tablete de ciocolata alba ,topite

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale ,la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat,cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce,cel dinainte a fost incorporat.
Se amesteca faina si amidonul apoi se toarna in amestec si se mixeaza pana la omogenizarea perfecta.Se da la rece 30 minute apoi se imparte in 3 bucati egale care se intind in foi rotunde,intre 2 folii de plastic,diametrul foii fiind egal cu cel al tavii circulare cu inel detasabil.Se mai dau foile intinse si decupate cu forma detasabila inca 30 minute la frigider sau chiar congelator.Se incinge cuptorul si se coc foile rotunde in tava tapetata cu hartie pentru copt,in cuptotul incins cca 5 minute la foc iute si apoi la temperatura medie.Din marginile decupate ramase ,facem bilute mici care se coc pe langa foi,in tava si cu care vom decora prajitura.Se dezlipesc de pe hartie cu grija,sunt foarte fragede,cat sunt inca fierbinti,ajutandu-ne de o paleta.
Se pregateste crema topind ciocolata alba cu frisca lichida la bain marin apoi se adauga laptele praf amestecand continuu pana se dizolva si la urma adaugam nuca deshidratata de cocos,pastrand o lingura pentru decor.
Se aseaza in forma circulara ,cu grija prima foaie,ungem deasupra cu crema de cocos,tapetam marginea formei cu inimioare de ciocolata apoi venim deasupra cu a 2 a foaie,ungem iar cu crema si deasupra asezam ultima foaie,presam usor cu mana.Turnam deasupra ciocolata alba topita,decoram cu bilutele coapte,date prin ciocolata si presaram deasupra nuca de cocos.Se lasa la rece o ora apoi se poate taia.Este o prajitura cu blat fraged si sfaramicios,aromata de nuca de cocos si este potrivita pentru un delicios desert in familie!!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Ceafa de porc la cuptor
5
Parteneri
Costițe picante de porc la cuptor
Bucataras.RO

Costițe picante de porc la cuptor

Aceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul...

Costițe picante de porc la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala