Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Ingrediente

  • (3 blaturi rotunde diam=22 cm);
  • un pachet de margarina,
  • 200 g amidon de porumb,
  • 250 g faina,un ou+3 galbenusuri,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 150 g zahar
  • crema;100 g ciocolata alba,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 5 linguri de lapte praf,
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor;margine;inimioare umplute cu crema de cocos,
  • o lingura de nuca de cocos deshidratata
  • cateva tablete de ciocolata alba ,topite

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale ,la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat,cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce,cel dinainte a fost incorporat.
Se amesteca faina si amidonul apoi se toarna in amestec si se mixeaza pana la omogenizarea perfecta.Se da la rece 30 minute apoi se imparte in 3 bucati egale care se intind in foi rotunde,intre 2 folii de plastic,diametrul foii fiind egal cu cel al tavii circulare cu inel detasabil.Se mai dau foile intinse si decupate cu forma detasabila inca 30 minute la frigider sau chiar congelator.Se incinge cuptorul si se coc foile rotunde in tava tapetata cu hartie pentru copt,in cuptotul incins cca 5 minute la foc iute si apoi la temperatura medie.Din marginile decupate ramase ,facem bilute mici care se coc pe langa foi,in tava si cu care vom decora prajitura.Se dezlipesc de pe hartie cu grija,sunt foarte fragede,cat sunt inca fierbinti,ajutandu-ne de o paleta.
Se pregateste crema topind ciocolata alba cu frisca lichida la bain marin apoi se adauga laptele praf amestecand continuu pana se dizolva si la urma adaugam nuca deshidratata de cocos,pastrand o lingura pentru decor.
Se aseaza in forma circulara ,cu grija prima foaie,ungem deasupra cu crema de cocos,tapetam marginea formei cu inimioare de ciocolata apoi venim deasupra cu a 2 a foaie,ungem iar cu crema si deasupra asezam ultima foaie,presam usor cu mana.Turnam deasupra ciocolata alba topita,decoram cu bilutele coapte,date prin ciocolata si presaram deasupra nuca de cocos.Se lasa la rece o ora apoi se poate taia.Este o prajitura cu blat fraged si sfaramicios,aromata de nuca de cocos si este potrivita pentru un delicios desert in familie!!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute