Prajitura crocanta cu mere si fructe de padure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Fructe:
  • 4 cani de mere curatate de coaja si taiate felii
  • 5 cani de capsuni
  • 3 cani de zmeura
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingura suc de portocale, preferabil proaspat
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Aluat:
  • 6 linguri miere
  • 2 cani fulgi de orez sau de ovaz
  • 1/2 cana faine de orez brun
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 cana alune maruntite
  • 1/2 cana unt

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un vas amestecati fructele cu scortisoara si nucsoara. Adaugati sucul de portocale si amestecati din nou. Puneti fructele intr-un vas de 20-30 cm ce a fost uns cu putin ulei in prealabil. Acoperiti cu o folie si coaceti timp de aproximativ 45 de minute pana cand fructele incep sa faca bule deasupra.

In timp ce fructele sunt in cuptor, amestecati mierea, fulgii de ovaz sau orez, faina, scotisoara si nucile. Adaugati untul pana cand compozitia devine faramicioasa.

Scoateti fructele din cuptor (dupa explirarea timpului) si turnati ingredientele uscate deasupra. Puneti tava in cuptor si continuati sa coaceti timp

de 20-30 de minute sau pana cand prajitura devine aramie.

Serviti fierbinte sau la temperatura camerei. Daca se raceste prea mult, stratul de fulgi se va intari.


Valori nutritionale pentru o portie:
~333 calorii
~ 18 g grasimi
~5 g proteine
~42 g carbohidrati
0 mg colesterol
~ 99 mg sodiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa