Prajitura `Caroline`

Complexitate
redusa
Prajitura `Caroline`

Ingrediente

  • 300 gr ponci
  • 1 pandispan de 1 cm grosime (copt in tava de 30 x 20)
  • 100 gr crema de ciocolata (sau gem picant-caise, salcam)
  • fondant de cacao (cantitate variabila in functie de cate bucati doriti sa faceti)
  • ganas de ciocolata (in locul fondantului)

Mod de preparare

Ponciul se prepara in felul urmator (asta in cazul in care nu il aveti deja gata facut in congelator). Margini de tort/dobos sau orice alte prajituri cu creme (marginile sant cazaturile de la prajituri obtinute in urma nivelarii lor) se amesteca cu putin gem de caise sau magiun sau un jeleu de salcam sau ce altceva doriti, circa 3-4 linguri dar asta depinde de cantitatea de margini pe care o aveti.

Se adauga cateva linguri de fructe confiate, nuca de cocos daca va place gustul si putina esenta de rom. In cazul in care nu aveti destula crema in cazaturi, se mai poate adauga putina ciocolata topita sau putin unt si cacao. Totul se pune intr-un castron si se framanta cu mana pana obtinem un amestec omogen si care se poate modela. Atentie, amestecul nu trebuie sa fie foarte moale pentru ca altfel nu isi va putea pastra forma pe care urmeaza sa o modelam.

Pandispanul se portioneaza in bucati de 2 cm pe 2 cm. Fiecare patratel de pandispan se unge cu un strat subtire de crema de ciocolata/cacao sau cu un strat subtire de gem (eu am folosit jeleu de salcam) apoi se ia cu lingurita din amestecul de ponci si se formeaza bilute care se aplica pe suprafata patratelelor de pandispan.

Cu ajutorul a trei degete (degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu) se incepe modelarea bilutei. Se prinde intre cele trei degete si prin presare usoara si tragere in sus se formeaza piramidele. In mod normal daca ponciul este destul de tare, pe piramidele formate trebuie sa raman urma degetelor (ca niste santuri) .

Se rasuceste putin de tot in sensul acelor de ceasornic. Daca amestecul de ponci este mai moale dar totusi isi mentine forma, santurile pot lipsi si atunci nici nu mai trebuie sa rasuciti piramida. (oare am explicat bine???

Dupa ce am terminat toate patratele de asamblat le punem la frigider sa se intareasca ponciul bine de tot. Intre timp fondantul se topeste pana la lichefiere la baia de abur si se amesteca cu cacao (1-2 linguri) . Se strecoara printr-o sita deasa si se pune intr-o cana care are un cioc (pentru a putea turna lichidul mai usor). In cazul in care nu aveti fondant si nu doriti sa il preparati se poate inlocui cu ganas de ciocolata neagra (lapte).

Ganasul se pregateste astfel ... 300 ciocolata amaruie sau de lapte dupa preferinta, 200 ml frisca lichida si 50 gr unt se pun toate intr-un vas si se pun la fiert. Cand laptele de frisca este fierbinte dar nu fierbe se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata. Apoi se trece printr-o sita fina ca sa scapam de eventualele cocoloase ramase, se pune intr-un recipient cu un cioc si asa cald se toarna peste prajiturile care le avem deja pregatite.

Inainte de a turna fondantul sau ganasul peste prajituri, ele se aranjeaza pe un gratar care este montat deasupra unei tavi pentru a putea recupera lichidul scurs.
Se decoreaza cu fulgi de cocos sau se face o avelina de ciocolata pe una din laturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia