Se pun pe foc apa si jumatate din zahar si se lasa sa dea in fiert, se adauga apoi coaja de lamaie si portocala. Imediat ce incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul si amidonul (amestecate). Se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase.
Trebuie sa obtinem o crema de gris. Se adauga apoi restul de zahar, margarina (jumatate de pachet), se amesteca sa se omogenizeze dupa care se adauga si stafidele. Se lasa la racorit. Acuma, daca folositi, se poate adauga esenta de rom.
Se ia o tava, se stropeste putin cu ulei si se trece la pregatirea "blatului". Se pune prima foaie de fillo, se stropeste cu putin ulei (margarina) se pune deasupra a doua foaie, se repeta operatia de stropire. Se procedeaza la fel pana punem in tava 8 foi dupa care asezam crema de gris racorita si acoperim cu alte 8 foi pe care le punem tot una dupa alta si stropite cu ulei intre.
Se taie prajitura in patrate, se pune a doua cantitate de margarina printre linile formate din taiere si se da la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar praf si scortisoara.
Se serveste calduta sau rece .... este la fel de buna. Se mai poate proceda in felul urmator:
Varianta 1: Se amesteca zaharul cu scortisoara si apoi, fiecare bucata de placinta se taie transversal si se pudreaza cu amestecul de zahar/scortisoara, se lipesc la loc bucatile si se aseaza pe platou, caldura cremei va topi zaharul si va da o savoare aparte placintei
Varianta 2: Dupa ce se scoate din cuptor placinta si se raceste se insiropeaza cu un sirop preparat din 1 ceasca apa, 1/2 ceasca zahar, 1/2 ceasca miere, 2 lingurite de scortisoara, fierte timp de 5 minute ... (siropul trebuie sa fie rece si el)
Masura folosita de mine aici, este cana de 200 ml pe care nu am umplut-o pana sus (se vede in poze).
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii