Prajitura Boema de post

Postat pe: 22-11-2015
(0)

Ingrediente

Blat:
450 g faina
200 g zahar
50 g cacao
200 g miez de nuca
500 ml apa
100 ml ulei
2 lgt bicarbonat de sodiu
4 lg cu varf gem de capsuni
un praf de sare
Sirop:
200 g zahar
400 ml apa
o lingura cacao
50 g margarina
o sticluta esenta de rom
Glazura:
2 plicuri glazura de ciocolata DrOetker
Crema:
100 g ciocolata de post
200 ml frisca vegetala
Décor:
300 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Prajitura pe care o adoram in copilarie,in varianta de post…buna de te lingi pe degete



Blat: intr-un castron punem faina,cacaoa,zaharul, nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare.Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Sirop: amestecam toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele.Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de asamblare o mixam cateva minute.
Asamblare: indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte.Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura .Dupa ce s-a intarit glazura ,cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Boema de post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Boema de post