Prajitura Boema de post

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura Boema de post

Ingrediente

  • Blat:
  • 450 g faina
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g miez de nuca
  • 500 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 4 lg cu varf gem de capsuni
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • o lingura cacao
  • 50 g margarina
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata DrOetker
  • Crema:
  • 100 g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • Décor:
  • 300 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Prajitura pe care o adoram in copilarie,in varianta de post…buna de te lingi pe degete

Blat: intr-un castron punem faina,cacaoa,zaharul, nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare.Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Sirop: amestecam toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele.Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de asamblare o mixam cateva minute.
Asamblare: indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte.Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura .Dupa ce s-a intarit glazura ,cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Bomboane de casa
4
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Bucataras.RO

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

 Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute