Prajitura Boema

Postat pe: 06-04-2010
(0)

Ingrediente

ulei: 2 cani
apa: 2 cani
zahar: 2 cani
vanilie: 3 pliculete
esenta de rom
lamaie rasa
nuci macinate: 1 cana
cacao: 3 linguri
faina cat cuprinde
2 plicuri de glazura de ciocolata
frisca vegetala (de post): 500 ml
ciocolata de menaj (de post): 200 g
Sirop:
apa: 200 ml
zahar: 100 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
1. Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina si nuca pisata si mirodenile si se obtine o compozitie ca si cea de chec. Se da la cuptor pentru 15-20 de min

2. Siropul se face din 200 ml de apa cu 100g de zahar se da in cateva clocote apoi se lasa la racit.

3. Pentru crema se ciocolata se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi se da la frigider pentru 40 de minute dupa care se scoate si se inspumeaza cu mixarul.

4. Pentru decor se bate frisca si se rade putina ciocolata.

Ansamblarea: blatul racit se taie in patrate se insiropeaza, apoi se toarna glazura facuta dupa instructiunile dupa plic se lasa la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolata in forma de cerc apoi frisca tot cu un pos si ciocolata rasa pe deasupra sau grilaje de ciocolata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Boema" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Boema