1. Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina si nuca pisata si mirodenile si se obtine o compozitie ca si cea de chec. Se da la cuptor pentru 15-20 de min
2. Siropul se face din 200 ml de apa cu 100g de zahar se da in cateva clocote apoi se lasa la racit.
3. Pentru crema se ciocolata se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi se da la frigider pentru 40 de minute dupa care se scoate si se inspumeaza cu mixarul.
4. Pentru decor se bate frisca si se rade putina ciocolata.
Ansamblarea: blatul racit se taie in patrate se insiropeaza, apoi se toarna glazura facuta dupa instructiunile dupa plic se lasa la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolata in forma de cerc apoi frisca tot cu un pos si ciocolata rasa pe deasupra sau grilaje de ciocolata.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii