1. Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina si nuca pisata si mirodenile si se obtine o compozitie ca si cea de chec. Se da la cuptor pentru 15-20 de min
2. Siropul se face din 200 ml de apa cu 100g de zahar se da in cateva clocote apoi se lasa la racit.
3. Pentru crema se ciocolata se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi se da la frigider pentru 40 de minute dupa care se scoate si se inspumeaza cu mixarul.
4. Pentru decor se bate frisca si se rade putina ciocolata.
Ansamblarea: blatul racit se taie in patrate se insiropeaza, apoi se toarna glazura facuta dupa instructiunile dupa plic se lasa la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolata in forma de cerc apoi frisca tot cu un pos si ciocolata rasa pe deasupra sau grilaje de ciocolata.
Pofta buna!
Despre acest chec de post cu dulceață de gutui, pot să spun că a ieșit chiar neașteptat de bun și are o îmbinare...
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoaraPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii